Junkers Bauhaus
Odpowiedz do tematu

:
Zinajda napisał/a:
Raczej od musztardówki, Maxiu!

...słusznie prawisz :mrgreen:

:
Co wy chcecie od tego szkiełka, w latach 50 i 60- tych takie robili.

:
No właśnie... Cała seria Bauhaus jest w tym klimacie i szkiełko też takie jest. Przecież w latach 50/60-tych wszędzie montowali takie szkła. Od szwajcarów po ruskie. Ten zegarek nawiązuje stylistyką do tamtych lat i moim zdaniem bardzo dobrzu mu to wychodzi.

RG

:
radekglaz napisał/a:
No właśnie... Cała seria Bauhaus jest w tym klimacie i szkiełko też takie jest. Przecież w latach 50/60-tych wszędzie montowali takie szkła.

Ja dalej więc kwestionuję w takim razie nazwane całej serii "Bauhaus". Ma się to nijak do lat 50-tych. Trochę jakby socrealistycznego Poliota nazwać "Picasso".

Pozdrawiam
Eryk

:
A jakie szkiełka montowali w zegarkach z lat 30-tych?

RG

:
ALAMO napisał/a:
To jubileuszówka na 150 lat firmy, z certyfikatem chrono ... Widziałem ją na żywo - niestety nie mam fotek. MIAZ-GA :shock:

Alamo, po co to pokazałeś... Ten dizajn, to wykonanie, te szczególiki - to mnie nawilża :razz: Wyczytałem, że tylko 150 sztuk zrobili na tę rocznicę - i nawet nie chcę znać ceny... :twisted:

A Junkers piękny w każdej wersji, choć do Junghansa nie dosięga. Moim zdaniem jeśli już się szarpnąć, to tylko na Miyotę, ciekawy mechanizm, a w kwarcu zawsze się znajdzie (dużo) tańsza alternatywa, np. taka:

za całe 198 zł :-D

DarekK
[Usunięty]
:
ALAMO napisał/a:
Ja wam na temat Junghansa powiem jedno :

[url=http://img403.images...ome.jpg]Obrazek[/URL]

To jubileuszówka na 150 lat firmy, z certyfikatem chrono ... Widziałem ją na żywo - niestety nie mam fotek. MIAZ-GA :shock:

Sorki na Duży Cytat.

Idea, dizajn tegoż zegarka...to jest to, ot tyle.

:
ALAMO napisał/a:
Ja wam na temat Junghansa powiem jedno :

[url=http://img403.images...ome.jpg]Obrazek[/URL]

Takiego to bym przytulił... Tylko obawiam się, że cena też MIAZ-GA...

:
I jeszcze kilka fotek z czarną tarczą. Kurcze, ten zegarek naprawdę wygląda ciekawie.

RG

:
No dobra. Namówiłeś mnie :mrgreen:
Następny dopisany do listy...

:
W której wersji jeżeli można wiedzieć?

RG

:
Czysty w formie :grin: :grin:

gdzie znabyłeś?

G. Gerlach - polskie zegarki

Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!
DarekK
[Usunięty]
:
Bardzo Fajny zegarek.

:
Fajny bardzo,na żywo nie widziałem ale widziałem na żywo w Berlinie pełna ofertę Junghansa i wcina w fotel

DarekK
[Usunięty]
:
No tak, ale to nie Junghans tym bardziej MAX BILL.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum