Ponieważ nie sądzę, aby komuś chciało sie wertować te 300 stron, zacytuję tę pierwszą wymianę postów (mój - pierwszy w ogóle):
Zinajda:
Od razu chciałem przeprosić, że ledwie wszedłem a już wtrącam się do projektu, ale chciałbym zapytać, czy kształt silnika na deklu jest świadomie tak właśnie uproszczony, czy też może wynika z niedokładności szkicu, przyjętego za wzorzec. Np tu jest dokładniejszy, choć równie uproszczony, widok:
http://www.google.pl/imgr...%26tbs%3Disch:1
Dodam, że tak jak jest "misie" podoba, ale...
Aha, i w przedwojennej dokumentacji między P a 11 była kropka (np. w publikacji MSWojsk z r. 1936 - OPIS TECHNICZNY PŁATOWCA P.Z.L. typ " P. 11c"), ale, oczywiście, na deklu nie musi.
Alamo:
Wysłany: 2010-06-18, 20:48
Szkic na deklu wynika z rysunku jaki Sylwek znalazł. W sumie chodziło bardziej o ideę niż o jakieś super odwzorowanie - zawsze można stwierdzić że brakuje jednej kreski Masz silnik gwiazdowy, z charakterystcznym rozłożeniem cylindrów, i dwułopatowe śmigło - na potrzeby całości wystarczy. Zawsze chętnie powitamy pomoc w wyrysowaniu idealnego historycznie dekla. W Corelu 9.0
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
:
Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
:
Spoko, dzięki Svedos, sprawa rozwiązła
Pozostaje czekać na koniec ankiety i do roboty
Pozostaje czekać na koniec ankiety i do roboty
_
work in progress
work in progress
:
Ciekaw jestem, czy w kontekście zbliżającego się nieuchronnie końca planowania kształtu koperty do naszego forumiaka, nasi graficy już pracują nad pierwszymi wersjami. Nie mogę się doczekać pierwszych propozycji.
Pieniądze na zegarek już zabrałem z dziecięcego funduszu na pomarańcze, zatem przyszłe święta bez owoców cytrusowych się muszą odbyć
Pieniądze na zegarek już zabrałem z dziecięcego funduszu na pomarańcze, zatem przyszłe święta bez owoców cytrusowych się muszą odbyć
Nikt nie jest na tyle inteligentny żeby nie wyłapać taboretem w ryj.
Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
Kijem Wisły nie przepłyniesz.
Głową muru nie przeskoczysz.
Nie wszystko złoto co się święci garnki lepią.
:
...a mi oczywiście nie wyświetlają się obrazki wklejone przez Svedosa, może to wina pracowej przeglądarki
:
Chcesz je jakoś na maila?
hrg.pl
:
...split, spoko maroko dzięki, zaraz zaatakuję prezesa to może mi podeśle
:
Mi tez nie (wyswietlaja sie) - ale to pewnie dlatego, ze ja grafikiem nie jestem
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
...no właśnie ja też nie jestem, to faktycznie może dlatego
Fazi64 napisał/a: |
ze ja grafikiem nie jestem |
...no właśnie ja też nie jestem, to faktycznie może dlatego
:
One fotki sporo mają sporą wagę, dlatego na słabszych kompch mogą się kiepsko wyświetlać albo wcale, użyjcie może innej przeglądarki.
:
mi sie laduja pare sekund i trzeba blokowanie wylaczyc
beceen | ***** ***
:
Mi sie tez nie wyswietlaja. Nawet na firmowym kompie, a sluzy do grafiki.
Chyba, ze te zdrapki to jakies sugestie?
Pozdrawiam
Eryk
Chyba, ze te zdrapki to jakies sugestie?
Pozdrawiam
Eryk
:
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Temat zamykam. Reszta w tematach już wykonawczych.
Dziękujemy raz jeszcze za tak duży odzew wszystkim zainteresowanym!!!!
Dziękujemy raz jeszcze za tak duży odzew wszystkim zainteresowanym!!!!
hrg.pl