Witam
Może któryś z kolegów skracał bransoletę Fortisa? Wykręca się śrubkę i zostaje pin. Należy go jakoś wypchnąć? Będę wdięczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.
Odpowiedz do tematu
: Poproszę o pomoc przy Fortisie.
:
Już sobie poradziłem, jeśli ktoś potrzebowałby pomocy służę radą.
: skracanie bransolety
Mam prośbę o rady na temat skrócenia bransolety.
Mam taką bransoletę do maryny:
Moglibyście mi podpowiedzieć jak ją skrócić , tak by nie uszkodzić i by się zbytnio nie namęczyć ?
Mam taką bransoletę do maryny:
Moglibyście mi podpowiedzieć jak ją skrócić , tak by nie uszkodzić i by się zbytnio nie namęczyć ?
:
Srubokrętem odkręcasz widoczne srubki, wyciągasz ogniwo, skręcasz i przymiarka. Powtarzac czynnosci do uzyskania pożądanego wyniku
:
Ostatnio zmieniony przez shapeshifter 2012-01-14, 14:45, w całości zmieniany 1 raz
aż tak proste ?
na tą chwilę problemem okazał się wkrętak. Chyba muszę po prostu któryś zeszlifować -są za szerokie.
na tą chwilę problemem okazał się wkrętak. Chyba muszę po prostu któryś zeszlifować -są za szerokie.
Ostatnio zmieniony przez shapeshifter 2012-01-14, 14:45, w całości zmieniany 1 raz
:
Zawsze możesz oddac do zegarmistrza i zapłacic za usługę
shapeshifter napisał/a: |
aż tak proste ? |
Zawsze możesz oddac do zegarmistrza i zapłacic za usługę
:
spoko - dam radę , po prostu myślałem ,że jest to jakoś nitowane lub wciskane , a niekoniecznie wkręcane - chociaż połaczenia faktycznie wyglądają na wkręcane.
:
Pewnie, że dasz radę
spoko - dam radę , po prostu myślałem ,że jest to jakoś nitowane lub wciskane , a niekoniecznie wkręcane - chociaż faktycznie tak wyglądają. |
Pewnie, że dasz radę
:
Ostatnio zmieniony przez Dominik 2012-01-14, 14:54, w całości zmieniany 1 raz
Tylko pamiętaj, że tam wszystkich ogniw nie da się wymienić- tylko chyba 3 pierwsze od zapięcia mają taką samą szerokość, ponieważ ona delikatnie się rozszerza i jak wyjmiesz nie to ogniwo nagle robi się nieładny przeskok szerokości.
Druga sprawa - o ile pamiętam potrzebujesz dwa małe śrubokręciki - odkręcach śrubki z obu stron jednocześnie. I uwaga - one są malutkie, jak Ci gdzieś spadną to szukaj wiatru w polu
(zaznaczam, że nie wiem czy mi się nie pomyliło z inną bransą...)
Druga sprawa - o ile pamiętam potrzebujesz dwa małe śrubokręciki - odkręcach śrubki z obu stron jednocześnie. I uwaga - one są malutkie, jak Ci gdzieś spadną to szukaj wiatru w polu
(zaznaczam, że nie wiem czy mi się nie pomyliło z inną bransą...)
Ostatnio zmieniony przez Dominik 2012-01-14, 14:54, w całości zmieniany 1 raz
hrg.pl
:
dzięki , zwrócę na to uwagę !!!
:
Wciskane piny masz tam, gdzie ogniwka są połączone na stałe. Tak jest w kazdej bransolecie w zasadzie - ostatnie pare ogniw jest skręcanych.
Odpowiedz do tematu
spoko - dam radę , po prostu myślałem ,że jest to jakoś nitowane lub wciskane , a niekoniecznie wkręcane - chociaż połaczenia faktycznie wyglądają na wkręcane. |
Wciskane piny masz tam, gdzie ogniwka są połączone na stałe. Tak jest w kazdej bransolecie w zasadzie - ostatnie pare ogniw jest skręcanych.