Odpowiedz do tematu
:
W Seiko są obliczane na małe azjatyckie rączki, normalnie wchodzą dwa paluszki
Time is meaningless, and yet it is all that exists.
:
Ty mnie nie zmydlaj tylko pomóż. Imo blaszka Orisa z tego modelu jest najgorsza z bransolet jaką miałem w ręku.
Jak to jest z mocowaniem z tej drugiej strony? Dam radę zamontować to zapięcie jakie pokazywał Dago?
Jak to jest z mocowaniem z tej drugiej strony? Dam radę zamontować to zapięcie jakie pokazywał Dago?
:
Dasz radę
Jak masz wątpliwości, to możesz troszkę poczekać.
I tak będę kupował to zapięcie, więc jak dojdzie, to sprawdzimy...
Jak masz wątpliwości, to możesz troszkę poczekać.
I tak będę kupował to zapięcie, więc jak dojdzie, to sprawdzimy...
:
Ostatnio zmieniony przez Maro66 2012-01-08, 19:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie bardzo dasz radę ponieważ z drugiej strony jest nitowane, z tą blaszką. Jak roznitujesz, to zostanie Ci tylko ta wąska część ogniwa.
MZ zapomnij i wymień bransoletę.
MZ zapomnij i wymień bransoletę.
Ostatnio zmieniony przez Maro66 2012-01-08, 19:44, w całości zmieniany 1 raz
:
Łukasz, czy w miejsce, gdzie się wybija pin, aby branzoletę skrocić da się włożyć teleskop?
:
No właśnie tak to niestety widzę...
Sylwek, to nie jest pin. To jest nit... A teleskop raczej nie wejdzie. Chyba że slim. 1,5mm nie wszedł.
Temat powstał z mojej wczorajszej pogawędki z Tomkiem, bo zastanawiałem się nad kupnem całej bransolety i myślałem o watchadoo. Chyba rzeczywiście trza będzie pomyśleć o wymianie całej bransolety...
Fajnej bransolety więc szukam z nieskomplikowanym, acz pewnym zapięciem i szerokości 20mm/20mm.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-01-08, 19:48, w całości zmieniany 1 raz
Maro66 napisał/a: |
Nie bardzo dasz radę ponieważ z drugiej strony jest nitowane, z tą blaszką. Jak roznitujesz, to zostanie Ci tylko ta wąska część ogniwa.
MZ zapomnij i wymień bransoletę. |
No właśnie tak to niestety widzę...
Sylwek, to nie jest pin. To jest nit... A teleskop raczej nie wejdzie. Chyba że slim. 1,5mm nie wszedł.
Temat powstał z mojej wczorajszej pogawędki z Tomkiem, bo zastanawiałem się nad kupnem całej bransolety i myślałem o watchadoo. Chyba rzeczywiście trza będzie pomyśleć o wymianie całej bransolety...
Fajnej bransolety więc szukam z nieskomplikowanym, acz pewnym zapięciem i szerokości 20mm/20mm.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-01-08, 19:48, w całości zmieniany 1 raz
:
A ja bym się pokusił o założenie tego zapięcia.
Możesz kupić watchadoo, to jest b. dobry pomysł.
Jak mi dojdzie zapięcie, spróbujemy...
Tam gdzie jest ten nit dałbym teleskop, węższa część wchodzi głębiej i zapiera się o wnętrze zapinki szerszą...tyle teoretycznie.
Jka będzie zapinka zobaczymy w praktyce
MZ zapomnij i wymień bransoletę. |
A ja bym się pokusił o założenie tego zapięcia.
Możesz kupić watchadoo, to jest b. dobry pomysł.
Jak mi dojdzie zapięcie, spróbujemy...
Tam gdzie jest ten nit dałbym teleskop, węższa część wchodzi głębiej i zapiera się o wnętrze zapinki szerszą...tyle teoretycznie.
Jka będzie zapinka zobaczymy w praktyce
:
Ostatnio zmieniony przez Maro66 2012-01-08, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
Watchadoo rządzi
Cezary, jakim cudem? Nawet jakbyś wbił teleskop, to całość będzie się przesuwać na boki. Przyjrzyj się dobrze, obecne zapięcie wypełnia całość wokół małego ostatniego ogniwa.
Cezary, jakim cudem? Nawet jakbyś wbił teleskop, to całość będzie się przesuwać na boki. Przyjrzyj się dobrze, obecne zapięcie wypełnia całość wokół małego ostatniego ogniwa.
Ostatnio zmieniony przez Maro66 2012-01-08, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
:
Myślisz schematycznie
Chodzi mi o następne ogniwo - nie to, które teraz jest bezpośrednio przy zapince.
Trzeba by zobaczyć, czy sa się wlożyć teleskop w miejsce, gdzie wybijasz pin, aby branzoletę skrócić.
A jak nie wejdzie, to może by tą dziurę rozwiercić...?
Blaz napisał/a: |
Sylwek, to nie jest pin. To jest nit... A teleskop raczej nie wejdzie. Chyba że slim. 1,5mm nie wszedł. |
Myślisz schematycznie
Chodzi mi o następne ogniwo - nie to, które teraz jest bezpośrednio przy zapince.
Trzeba by zobaczyć, czy sa się wlożyć teleskop w miejsce, gdzie wybijasz pin, aby branzoletę skrócić.
A jak nie wejdzie, to może by tą dziurę rozwiercić...?
:
A właśnie wczoraj odwiodłem Łukasza od tego pomysłu. Bransoleta z watchadoo jest zbyt masywna i imo przytłoczy ten zegarek.
EDYTA: poza tym wersja 20mm waży 100g, Blazowi rękę urwie
TUTAJ KLIK
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2012-01-08, 20:13, w całości zmieniany 3 razy
dago napisał/a: |
Możesz kupić watchadoo, to jest b. dobry pomysł. |
Watchadoo rządzi |
A właśnie wczoraj odwiodłem Łukasza od tego pomysłu. Bransoleta z watchadoo jest zbyt masywna i imo przytłoczy ten zegarek.
EDYTA: poza tym wersja 20mm waży 100g, Blazowi rękę urwie
TUTAJ KLIK
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2012-01-08, 20:13, w całości zmieniany 3 razy
:
No właśnie o tym mówiłem w drugiej części mojej wypowiedzi.
No nic, będziem szukać czegoś lżejszego niż watchadoo, ale wyglądającego równie dobrze.
Santino napisał/a: | ||
Myślisz schematycznie Chodzi mi o następne ogniwo - nie to, które teraz jest bezpośrednio przy zapince. Trzeba by zobaczyć, czy sa się wlożyć teleskop w miejsce, gdzie wybijasz pin, aby branzoletę skrócić. A jak nie wejdzie, to może by tą dziurę rozwiercić...? |
No właśnie o tym mówiłem w drugiej części mojej wypowiedzi.
No nic, będziem szukać czegoś lżejszego niż watchadoo, ale wyglądającego równie dobrze.
:
Oj Ty melepeto...
A ta moja, na bazarku leżała, jak znalazł do oriska.
Jutro mam odebrać, jak chcesz to się przymierzysz
Blaz napisał/a: |
będziem szukać czegoś lżejszego niż watchadoo |
Oj Ty melepeto...
A ta moja, na bazarku leżała, jak znalazł do oriska.
Jutro mam odebrać, jak chcesz to się przymierzysz
:
Bo dopiero teraz stwierdziłem, że po co mam się męczyć jak mogę bransoletę zmienić.
Tomek, ta ze strapcode nawet, nawet...
Tomek, ta ze strapcode nawet, nawet...
:
Odpowiedz do tematu
W opisie jest "brushed" i waga nieco mniejsza od watchadoo. A jak odejdą 3-4 ogniwka - zrobi się lekka.