Hej wszystkim
Potrzebuję waszej rady. Od jakiegoś czasu szukam zegarka do codziennego użytku. Będzie to mój pierwszy poważny zegarek, kolejny kupię pewnie dopiero za kilka lat, dlatego szukam czegoś naprawdę fajnego. W oko wpadły mi Orient Mako oraz VE Rocket N1, ale z chęcią spojrzałbym na Wasze propozycje, może znajdzie się coś czego nie widziałem a mi się spodoba. Gustuję raczej w automatach - aviator/pilot lub diver. Jedyny mankament to mój nadgarstek.... 16cm. No a kwota do wydania ~1000zł
Pozdrawiam!
Odpowiedz do tematu
: Zegarek do ~1000zł
:
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-01-06, 19:33, w całości zmieniany 3 razy
Mako, lub jego wariacja - Ray to zawsze dobry wybór, naprawdę bardzo uniwersalny zegarek.
Za połowę budżetu dostaniesz wersję na bransolecie, najtaniej znajdziesz tutaj:
KLIK
za resztę dokupisz sobie coś bardziej klasycznego, a jeśli nie potrzebujesz to coś kolorowego na wakacje
a z innych propozycji:
Seiko SNZF29 tzw. mini sumo
jest dostępny w wielu kolorach, z jasną tarczą (SNZF23) imo świetnie wygląda:
- Seiko SNZH55 czyli FFF
- jest też popularna wersja ze złotymi akcentami SNZH57
- i mniej popularna z jasną tarczą - SNZH51
w budżecie powinien się również zmieścić Bernhardt Seashark
Za połowę budżetu dostaniesz wersję na bransolecie, najtaniej znajdziesz tutaj:
KLIK
za resztę dokupisz sobie coś bardziej klasycznego, a jeśli nie potrzebujesz to coś kolorowego na wakacje
a z innych propozycji:
Seiko SNZF29 tzw. mini sumo
jest dostępny w wielu kolorach, z jasną tarczą (SNZF23) imo świetnie wygląda:
- Seiko SNZH55 czyli FFF
- jest też popularna wersja ze złotymi akcentami SNZH57
- i mniej popularna z jasną tarczą - SNZH51
w budżecie powinien się również zmieścić Bernhardt Seashark
Ostatnio zmieniony przez Iks 2012-01-06, 19:33, w całości zmieniany 3 razy
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
No to lecim, Trochę mało sprecyzowane wymagania, tak na szybko moje 3 propozycje.
1. Pilotowa kłalita czyli Auguste Reymond:
2. Gaz-14 Limousine
3. Orient Excursionist
1. Pilotowa kłalita czyli Auguste Reymond:
2. Gaz-14 Limousine
3. Orient Excursionist
:
Excursionista nie polecałem, bo kolega pisał o małym nadgarstku
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Ostatnio zmieniony przez Słoniu 2012-01-06, 19:57, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Słoniu 2012-01-06, 19:57, w całości zmieniany 1 raz
:
Tera Menda szatańska mnie wpienia...
Jeszcze tylko kilka dni, tylko kilka...
Jeszcze tylko kilka dni, tylko kilka...
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
: Re: Zegarek do ~1000zł
No Panie to masz gorzej niż ja bo u mnie AŻ 16,5 cm ! zmierz sobie szerokość nadgarstka na tej wysokości kończyny gdzie nosisz zegarek. Jeśli jest to cyrka 55mm to jesteś Waść udupiony ograniczonym wyborem, bo ważne jest ile koperta ma wysokości i w zasadzie dobrze będą się na Twej ręce prezentować zegarki o średnicy 39mm max 41mm oraz wysokości koperty 44-47 mm. Niestety wybór zegarków w takim rozmiarze jest ograniczony bo teraz moda na wielkie zegary. Naprawdę kijowo się żyje z za dużym zegarkiem na ręku. Pamiętaj bardzo ważna jest wysokość koperty, czyli rozmiar od końca ucha do końca. Za 1000zł z palcem w nosie da siś kupić ciekawy zegarek
Preferujesz kwarcyka, czy zegarek mechaniczny, automatyczny ?
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-06, 20:37, w całości zmieniany 5 razy
vava napisał/a: |
Jedyny mankament to mój nadgarstek.... 16cm. No a kwota do wydania ~1000zł
Pozdrawiam! |
No Panie to masz gorzej niż ja bo u mnie AŻ 16,5 cm ! zmierz sobie szerokość nadgarstka na tej wysokości kończyny gdzie nosisz zegarek. Jeśli jest to cyrka 55mm to jesteś Waść udupiony ograniczonym wyborem, bo ważne jest ile koperta ma wysokości i w zasadzie dobrze będą się na Twej ręce prezentować zegarki o średnicy 39mm max 41mm oraz wysokości koperty 44-47 mm. Niestety wybór zegarków w takim rozmiarze jest ograniczony bo teraz moda na wielkie zegary. Naprawdę kijowo się żyje z za dużym zegarkiem na ręku. Pamiętaj bardzo ważna jest wysokość koperty, czyli rozmiar od końca ucha do końca. Za 1000zł z palcem w nosie da siś kupić ciekawy zegarek
Preferujesz kwarcyka, czy zegarek mechaniczny, automatyczny ?
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2012-01-06, 20:37, w całości zmieniany 5 razy
Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
:
Robciu, a czy to nie jest najlepszy wybór do 1000 zł?
:
KK - toć pisał
vava napisał/a: |
Gustuję raczej w automatach - aviator/pilot lub diver. |
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Kolega napisał w pierwszym poście, że automaty preferuje
Ja ze swojej strony dałbym +1 do Seiko SNZH57
Ja ze swojej strony dałbym +1 do Seiko SNZH57
:
Wszystkie Mendy co majom, gdy ja nie mam, to wróg publiczny numer jeden!!!
Santino napisał/a: |
Robciu, a czy to nie jest najlepszy wybór do 1000 zł? |
Wszystkie Mendy co majom, gdy ja nie mam, to wróg publiczny numer jeden!!!
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Odpowiedz do tematu
Zaraz będziesz miał.
Tu pomagamy Koledze wybrać zegarek do 1000 zł - nic lepszego niż jeden z bliźniaków nie znajdzie. C'nie?
Tu pomagamy Koledze wybrać zegarek do 1000 zł - nic lepszego niż jeden z bliźniaków nie znajdzie. C'nie?