Minimalizm (absolutny) w wydaniu LACO
Odpowiedz do tematu

:
Santino napisał/a:
Musaszi, Ten gość to Max Bill

No ba, że Max Bill :)

A wracając do tego Laco, to razi mnie w nim to logo na pasku... I w ogóle tendencja jakaś taka głupia, żeby wszędzie logo pchać. Myślałem, że to passe już jest po spamie logotypowym Luisów Vuittonów, Versace, Dolce Gabbana i tym podobnych.

Blaz
[Usunięty]
:
Tylko że Laco jest w takiej chwili, że musi wyraźnie zaznaczać, że to Laco 1925, a nie Laco by Lacher,

Woytec60
[Usunięty]
:
Blaz napisał/a:
Tylko że Laco jest w takiej chwili, że musi wyraźnie zaznaczać, że to Laco 1925, a nie Laco by Lacher,

A dlaczego uważasz to za ważne?
W ogóle nie chwytam o co chodzi...czy gdy właścicielem był w/w Lacher to coś było nie tak?

:
Wojtek Laco się odradza na nowo , lepiej gdy bazuje na dacie niż na pochodzeniu od Lachera , bo przez pewien czas było już tak źle że przed zapaścią bronili się tylko damskimi kwarcowymi zegarkami . Teraz jest inny właściciel i stara się podźwignąć markę .

Woytec60
[Usunięty]
:
Rozumiem.
Coś słyszałem o upadku firmy i rzeczywiście lepszym rozwiązaniem dla niej dziś jest nawiązanie do prawie stuletniej tradycji niż do nazwiska właściciela.
Pytałem, bo mam w kolekcji B-Uhra z napisem "by Lacher" i jego jakość i wykonanie nie pozostawia nic do życzenia więc nie bardzo wiedziałem o co chodzi z ta nazwą.

:
Ten lotnik od laco jest bardzo fajny , więc nie ważne czy by Lacher czy tam 1925 .

:
Cytat:
A coś podobnego stylistycznie, tylko w mniejszych pieniądzach ?
Ważne, żeby cienki był, 40mm, kolorystyka obojętna .

dago - proszzz, cały wątek jest http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=7832 :wink: :mrgreen: :razz:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Podziękował, ten wątek już znam...

:
I co, junkers nie podchodzi?

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Jakoś tak....nie bardzo.
Ten limitowany junghans już bardziej :)
http://www.junghans.de/ju...n/items/29.html
Ale cenowo zabija :???:

edit

albo taki http://www.junghans.de/ju.../28.html#opened

Ostatnio zmieniony przez Cezar 2011-12-25, 13:46, w całości zmieniany 1 raz
Blaz
[Usunięty]
:
Woytec60 napisał/a:
Rozumiem.
Coś słyszałem o upadku firmy i rzeczywiście lepszym rozwiązaniem dla niej dziś jest nawiązanie do prawie stuletniej tradycji niż do nazwiska właściciela.
Pytałem, bo mam w kolekcji B-Uhra z napisem "by Lacher" i jego jakość i wykonanie nie pozostawia nic do życzenia więc nie bardzo wiedziałem o co chodzi z ta nazwą.

Lacher już nie jest właścicielem Laco. Laco kilka lat temu zbankrutowało i teraz odradza się na nowo.

Woytec60
[Usunięty]
:
To mój z tym napisem jest trochę unikalny, prawda? :razz:
Jeszcze z pięćdziesiąt lat i będzie wart łandna kasę :cool:

Blaz
[Usunięty]
:
Biorąc pod uwagę, że Laco by Lacher podczas kilku ostatnich lat poszedł w półkę Perfectów i modowych jednorazówek i że sprzedawał to wręcz milionami, to raczej nie. :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Blaz 2011-12-26, 10:35, w całości zmieniany 1 raz
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum