MIH Watch
Odpowiedz do tematu

: MIH Watch
Chciałem Państwu zaprezentować zegarek zaprojektowany przez Międzynarodowe Muzeum Zegarków (Musée International d'Horlogerie - MIH), który mieści się w La Chaux-de-Fonds. Muzzeum powstało aby promować horologię i zegarki mechaniczne. Strona muzeum: http://www.mih.ch/

Natomiast sam zegarek został zaprojektowany przez Ludwiga Oechslin, kustosza MIH. Produkcją zajmuje się członek AHCI – Paul Gerber.

Cechą wyróżniającą ten zegarek, jest jego mechanizm – oparty na Valjoux 7750 z usuniętym chronografem, ale dodanym modułem rocznego kalendarza, opartego o jedynie dziewięć części ruchomych. Dodatkowo zegarek ma wskaźnik AM/PM.

Tutaj strona projektu, gdzie można znacznie więcej przeczytać:
http://www.mih-watch.ch/index.php?section=home

I co Osoby myślą?

:
Dla mnie wygląda jak Mondaine. Na pewno bym nie nosił, nawet podarowanego.

:
nosiłbym bez wstydu :mrgreen:

Blaz
[Usunięty]
:
Fajny pomysł, ciekawa modyfikacja mechanizmu, ale opakowana w straszną brzydotę koperty i tarczy. A naprawdę szkoda...

:
Zapomniałem dodać:
1. Koperta jest z tytanu
2. Cena: 5000 CHF

:
Trochę taki kolejowy, ale też bym nosił :)

:
Wygląda bardzo fajnie.
I cena wbrew pozorom wcale nie jest jakaś strasznie z czapy.

:
Cudowny minimalizm na tarczy, bardzo podoba mi się pomysł pełnego wskazywania daty.

Jaki to rozmiar? Jeśli 41-43 to jeszcze lepiej. Trafia do mnie ten projekt.

:
Bardziej niż design to mnie ta komplikacja rocznego kalendarza interesuje...

:
Piękny zegarek no i jak się chce to można :!: a cena ,tu się zgadzam z ALAMO,nie jest taka bez sensu bardzo ładny,także technicznie na to patrząc,zegarek

:
Eeeeee nawet fajny.

:
Kolejowy - trafne określenie. Coś w sobie ma (oprócz mechanizmu ;) ) po drugim i trzecim spojrzeniu - podoba mi się.

:
Jestem na tak , prostota tarczy i wskazówek rządzi .
Nosiłbym :)

:
am, pm też fajne jest

爱好手表
:
Od dawna na mojej "crazy wish liście" :wink:

Gboo.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum