Parnis pękł...
Odpowiedz do tematu

:
Strzelały szkła z pleksy sexy

Ostatnio zmieniony przez Svedos 2011-11-28, 19:05, w całości zmieniany 1 raz
wypass
[Usunięty]
:
Sprawa ma się tak, szybka ma być wysłana do mnie...
Poszedłem do jednego czy drugiego zegarmistrza w Lublinie i powiedzieli mi,
że to szkło jest umieszczane pod prasą i raczej się tego nie podejmą, nawet gdyby mieli taką prasę...

Może wiecie gdzie się da wymienić tą moją szybkę ?

:
do jakichś amatorów chodzisz, każdy zegarmistrz powinien mieć prasę do szkiełek. także rozejrzyj się za jakimś prawdziwym zegarmistrzem, na bank jest jakiś w Lublinie :)

:
Qwa, to oni chcieli palcami to szkiełko wkładać?? :shock:

:
No co chcesz ... Wytrawny 'miszcz" wytrawną ręką ...

:
Deską pewnie docisnąć ;)

wypass
[Usunięty]
:
Santino napisał/a:
Qwa, to oni chcieli palcami to szkiełko wkładać?? :shock:

właśnie nie wiem...

Ktoś z okolic Lublina zna zakładzik w którym ręką nie tylko prasą ?

:
Wypass, żebys nas dobrze zrozumiał :-)
Tam szkło jest mocowane na wcisk, na twardą silikonową uszczelkę która ma przekrój trójkąta prostokątnego. Je TRZEBA wciskać równomiernie, bo inaczej uwali się uszczelkę. Rzeczywiście, jeśli ktoś ma wprawę - można to zrobić dociskając rownomiernie deszczułką np., ale KAŻDY normalny zaklad zegarmistrzowski MUSI mieć praskę do szkieł. Jeśłi ci facet robi wielkie oczy - to rzeczywiście dobrze że go nie dotykał ...

tara
[Usunięty]
:
Kiedyś zawitałem do "zegarmistrza". Który się pytał co robi ta mała tarczka w chrono, bo wszystkie które widział były przyklejane i się nie kręciły. Tak więc nic mnie już nie zdziwi.

:
wypass,

Pytaj na rogu Okopowej i Chopina (pod murzynkiem), U Chrusta w nowej części Olimpu. Sprawdzenie ale jakiś czas temu. Jest jeszcze na Narutowicza, na przystanku mpk'a po schodkach w górę, ale nie zdziwię się jak Ci powie że nie warto :) Choć fachowcy nieźli.

FORZA Robert!
RK WRT
wypass
[Usunięty]
:
ALAMO napisał/a:
Wypass, żebys nas dobrze zrozumiał :-)
Tam szkło jest mocowane na wcisk, na twardą silikonową uszczelkę która ma przekrój trójkąta prostokątnego. Je TRZEBA wciskać równomiernie, bo inaczej uwali się uszczelkę. Rzeczywiście, jeśli ktoś ma wprawę - można to zrobić dociskając rownomiernie deszczułką np., ale KAŻDY normalny zaklad zegarmistrzowski MUSI mieć praskę do szkieł. Jeśłi ci facet robi wielkie oczy - to rzeczywiście dobrze że go nie dotykał ...

właśnie tak was zrozumiałem...
nick555, dzięki :wink:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum