Czystopolski Zawod K-43
Odpowiedz do tematu

:
No tak, ja tam aukro nawet już nie śledzę. Jak się coś znajdzie, to zaraz pojawiają sie problemy i tylko żal pozostaje, że była do kupienia Sława 32k, tylko sprzedawca nie wyśle i już. Jego prawo rzecz jasna, ale to zawsze boli, jak rzadki zegarek jest do kupienia, tanio, ale nie dla mnie. Szkoda nerwy szarpać IMO...

Ну, погоди! :wkurzony:
:
pmwas, Spam, liczylem na wasze wypowiedzi :mrgreen:

..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
pmwas napisał/a:
Monter, wiele się nie pomyliłeś:

http://www.ebay.pl/itm/35...984.m1423.l2649

Szkoda, że to tyle kosztuje :sad: gdyby ta cena była w PLN, to już by był w Polsce, a tak :sad:

Czyli z tego by wynikało, że zanim przyjechały maszyny z USA to w Tochemu składali zegarki z części ściągniętych z USA?

Spam
[Usunięty]
:
Aronus napisał/a:
pmwas napisał/a:
Monter, wiele się nie pomyliłeś:

http://www.ebay.pl/itm/35...984.m1423.l2649

Szkoda, że to tyle kosztuje :sad: gdyby ta cena była w PLN, to już by był w Polsce, a tak :sad:

Czyli z tego by wynikało, że zanim przyjechały maszyny z USA to w Tochemu składali zegarki z części ściągniętych z USA?

Ruskie kupili fabrykę z dobrodziejstwem inwentarza. Maszyny produkcyjne i wszystkie półfabrykaty, razem z paroma zegarmistrzami i pierwsze zegarki były złożone z Hampdenów z ruskimi tarczami.

pmwas napisał/a:
No tak, ja tam aukro nawet już nie śledzę. Jak się coś znajdzie, to zaraz pojawiają sie problemy i tylko żal pozostaje, że była do kupienia Sława 32k, tylko sprzedawca nie wyśle i już. Jego prawo rzecz jasna, ale to zawsze boli, jak rzadki zegarek jest do kupienia, tanio, ale nie dla mnie. Szkoda nerwy szarpać IMO...

Paweł ja najbardziej lubię kupować u tych co nie chcą wysłać do Polski bo nikt stąd mi nie podkupi :mrgreen: A co do tego z ebay to jakieś 6 msc temu poszedł taki na ruskil molotoku za 450 zetafonów - ale z dużo gorszą tarczą - niestety spóźniłem się

:
Hmmm... żebym miał jakieś dojścia w Rosji, to bym ruszył na zakupy :grin: !

[ Dodano: 2011-12-11, 11:23 ]
Nowy nabytek :D

Auć... błąd w podpisie :( /76 miało byc :evil:

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-12-11, 11:30, w całości zmieniany 1 raz
:
Z pewnością w środku ma zegarek :mrgreen:

:
Hmm pierwowzór na pewno. Ale pasije do tematu o Czistopolskich zegarach z okresu IIWŚ. kupiłem go do kompletu i stoi na półce z tymi zegarami :)

A swoją drogą można by mu małą Pabiedkę do środka wsadzić :grin:

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-12-11, 12:47, w całości zmieniany 2 razy
Spam
[Usunięty]
:
Uff :!: Ulżyło mi. Aż się bałem tu zaglądać. Myślałem że znowu któryś z Kumotrów będzie mnie prześladował swoim nowo zdobytym K-43 :wink:

:
Spam napisał/a:
Uff :!: Ulżyło mi. Aż się bałem tu zaglądać. Myślałem że znowu któryś z Kumotrów będzie mnie prześladował swoim nowo zdobytym K-43 :wink:

O to, to... jak widzę, że Pmwas lub Spam pisze w poście K-43 znaczy się, że może być grubo :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Aronus 2011-12-11, 16:06, w całości zmieniany 1 raz
:
Nieee... nowego K43 przez chwilę nie będzie, bo kasy brak. Zresztą, mój nowy Vanguard pochłonął sporą częśc budżetu (to taka informacja dla Spam'a, żeby juz się cieszył :twisted: ), ale póki co go nie pokażę, bo, po pierwsze, jeszcze nie przyszedł, a po drugie jest w stanie agonalnym i trzeba go uruchomić, żeby nadawał się do pokazania.

Spam
[Usunięty]
:
To żeś mi Waćpan ćwieka zabił :???:

:
Cwiek nazywa się Waltham Vanguard 16s 23j dokłądniej z tarczą "kolejową" z malutkimi cyferkami od 1 do 60 (tzw montgomery). Niestety w marnym stanie, ale do uruchomienia, bo kompletny, choć pewnie kilka części trzeba będzie sprowadzić (wałek, wskazówka), ale to moża zaadaptować ze zwykłej, nawet siedmiokamieniowej szestastki Walthama :)

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum