Mały jubileusz - drobne podsumowanie
Odpowiedz do tematu

:
zaiste od smoka :mrgreen:

Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów...
:
Swietny!

Odlotowe ma napisy na deklu: "amortyzowany balans" i cos tam jeszcze...

Tarcza bardzo dobra, ale i koperta w swietnym stanie. A to byl problem w moim, analogicznym Poljocie (napisy po angielsku) pozlota ma tendencje do "odpryskiwania".

:
I jeszcze "pyłoszczelny" i "automatyczny" ;-)

:
Mój no1 ;) wielkie gratulacje! Ehh... i co tu więcej pisać.. w błoto :P (A już myślałem, że się wyleczyłem z tego zegarka ;) )

:
Kilka nabytków z poprzedniego miesiąca :mrgreen:

Na starcie 2 bliźniaki w stanie NOS początkowo nawet nie chciałem ich brać ale jednak są - przynajmniej na razie :grin:

Cornavin dość sporych rozmiarów w bdb stanie, bardzo fajny - na stałe zagościł na ręce małżonki więc z legalizacją kolejnych zakupów powinno być łatwiej :twisted:

Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów...
:
Bardzo ciekawy cornavin, jak się go otwiera?

:
wahin napisał/a:
Bardzo ciekawy cornavin, jak się go otwiera?

Na środkowym zdjęciu widać dwie śrubki na bokach z drugiej strony też masz dwie po ich odkręceniu zdejmujesz dekiel z częścią koperty

:
Gratki za Cornavina :)

Zapraszam na bloga z kolekcją moich starych zegarków.
www.mechanicznezegarki.pl lub www.starezegarki.blogspot.com
:
A ten cornavin to chyba jeszcze szwajcarski?

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Pierwszy nabytek w roku 2012. Nie było łatwo go trafić - tych standardowych z datownikiem na godzinie 3 jest zatrzęsienie a takiego z datownikiem na 6 jak na lekarstwo. Na dodatek stan niemal idealny.

Na koniec 2 zdjęcia rodzinne - jedno z bratem drugie w większej rodzinie :rolleyes:

:
Juz ci gratulowałem na... no TAM. Piękny jest, a "rodzinka" u dołu - miodzio!

Ну, погоди! :wkurzony:
:
buran napisał/a:
A ten cornavin to chyba jeszcze szwajcarski?

Radziecka produkcja w środku mechanizm Zarii

:
Gratulacje! To piękna perełka do kolekcji! Też mi się udało kiedyś takiego upolować, ale przechwycił go szwagier.
Ciekawe kiedy uda Ci się uzbierać cały komplet rzadkich deluksów.

:
Slavny Hans napisał/a:

Ciekawe kiedy uda Ci się uzbierać cały komplet rzadkich deluksów.

Pewnie nigdy - ale rzecz w tym aby gonić królika a nie go złapać :mrgreen:

:
Kiedyś goniłem tego króliczka o nazwie "kpl. de luxe" - tak gdzieś przy 70-80 wersjach (poljot 23j + łucz 23j + poljot 29j) mi przeszło.... :mrgreen:
ale goni się fajnie :P

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum