Zaczelo sie od tego:
http://www.chinawatches.p...der=asc&start=0
i tarczy od bazy PZLki.Z tarczy zjechalem farbe i przepolerowalem ja troszke, prygotowujac ja na malowanie.Pacha zmienilem na nickowego.
Wskazowki tez beda pomalowane (na czarno).
Efekt stadium pierwszego:
Odpowiedz do tematu
: Paneraiowy Hornlug po taniosci...duzej taniosci
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Wychudzona marina , no chyba raczej nie
:
Ostatnio zmieniony przez flight 2011-11-25, 19:02, w całości zmieniany 1 raz
bardzo fajny pomysł i zegarek normalny 40mm,niestety znależć coś takiego nakręcanego nie sposób a szkoda bo w takich proporcjach wygląda moim zdaniem najlepiej,tylko tarczę bym malował od nowa bo odstęp indeksów od ramy szkła jest za mały
Ostatnio zmieniony przez flight 2011-11-25, 19:02, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Janek 2011-11-25, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
Panowie,ale to wzor juz sprawdzony przez samego Paneraia
Drugie stadium obejmuje rowniez zmiane koronki.
Jesli bedzie trzecie,to pakuje pleksi
Pamietajcie,ze to "wczesna beta"
Drugie stadium obejmuje rowniez zmiane koronki.
Jesli bedzie trzecie,to pakuje pleksi
Pamietajcie,ze to "wczesna beta"
Ostatnio zmieniony przez Janek 2011-11-25, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Ciebie to nic nie przekona,chyba,ze jakas Ruska
ALAMO napisał/a: |
I to miało mnie przekonać |
Ciebie to nic nie przekona,chyba,ze jakas Ruska
:
tylko zmień odstęp indeksów
:
Takich malych tarcz chyba nie robia
Normalny hornlug ma 44mm bodajze - to juz ulatwia sprawe.tutaj jest 40 i zamontowana jest w sumie najmniejsza tarcza.
flight napisał/a: |
tylko zmień odstęp indeksów |
Takich malych tarcz chyba nie robia
Normalny hornlug ma 44mm bodajze - to juz ulatwia sprawe.tutaj jest 40 i zamontowana jest w sumie najmniejsza tarcza.
:
szkoda a nie ma jakichś tarcz sensownych do maryn 40mm,może z tego coś się uda przystosować
:
One chyba wszystkie z rezerwa chodu sa
:
1. Proporcje: tarcza jest za duża, indeksy się nawet nie mieszczą - zamów sobie tarczę pod wymiar np u Athai
2. Wskazówki nikną - albo większych trzeba albo w innym kształcie , np Pamowe double pencil, jak pokazałeś na zdjęciu
Poza tym fajny pomysł na EDC. Powinien fajnie wyglądać.
2. Wskazówki nikną - albo większych trzeba albo w innym kształcie , np Pamowe double pencil, jak pokazałeś na zdjęciu
Poza tym fajny pomysł na EDC. Powinien fajnie wyglądać.
Foch und Ch.
:
rezerwy chodu nie mają ale niestety datownik a i owszem
:
Kuba,z tarcza juz mysle.U Athayi bedzie ciezko - ostatnio ma zapieprz i nie odpisal mi jeszcze na PW zamowieniem wskazowek.Znasz kogos innego,kto moglby taka tarcze machnac za cene,ktora mnie nie zje?
Ze wskazowkami jest taki szkopul,ze to kwarc i ciezko PAMowskie dostac,zeby pasowaly.
Ze wskazowkami jest taki szkopul,ze to kwarc i ciezko PAMowskie dostac,zeby pasowaly.
:
Odpowiedz do tematu
Athaye trzeba molestować, jak się nie przypominasz to zamiata pod dywan bo nie ogarnia zamówień. Moim zdaniem najlepiej u niego bo robi porządnie, ma gotowe szablony więc nie musisz nawet robić projektu tylko podasz mu średnicę tarczy i lunety i resztę dopasuje jak trzeba. Co do wskazówek to fakt, kiepsko będzie. Ważne żeby jakoś się odcinały od tarczy.
Foch und Ch.