Kumotrowie, co sądzicie o tym zegarze Oryginał, czy ukraińska malowanka Nigdzie więcej nie widziałem Mołni z takim wizerunkiem Gagarina na tarczy. Tarcza wygląda bardzo ładnie, wydaje się że to oryginał, ale mam jednak pewne wątpliwości. Spotkał się ktoś z takim zegarem
Odpowiedz do tematu
: Mołnia z Gagarinem
Ostatnio zmieniony przez Smok 2011-11-21, 02:38, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez Smok 2011-11-21, 02:38, w całości zmieniany 1 raz
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Ładna, pierwszy raz widzę.
Zakupiłes Smoku?
Zakupiłes Smoku?
:
Posiłkując się szklaną kulą, oraz po tym jak układają się bebechy ofiarnego kota, powoując się z cała stanowczością na fakt że się na tym kompletnie nie znam - stwierdzam z absolutna pewnością że jest to oryginał Poza tym tam rdze widzę na tym krysztale. A wogóle to pokaż mechanizm, jako że w środku bedzie taki sam jak w każdej innej - to da się niezbicie stwierdzić na tej podstawie, że Gagarin nie żyje
:
Rdza na szkle
ALAMO łikend się już skonczył
ALAMO łikend się już skonczył
:
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-11-21, 09:57, w całości zmieniany 1 raz
Jak była w paranoju pre-v, to i na szkle jest, i cicho mi tu
Od dziś postanowiłem byś samozwanczym ekspertem od wszystkiego,a największym od tego - na czym się kompletnie sie znam Zacząłem od Formuly I, ale dzisiaj wyrażę też swoje danie nt. rugby
Od dziś postanowiłem byś samozwanczym ekspertem od wszystkiego,a największym od tego - na czym się kompletnie sie znam Zacząłem od Formuly I, ale dzisiaj wyrażę też swoje danie nt. rugby
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-11-21, 09:57, w całości zmieniany 1 raz
:
Smok, nawet jesli malowanka, to bardzo fajna, rakieta podobna do rakiety, Gagarin do Gagarina
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Jeśli to malowanka, to ktos nieźle poomijał oryginalne nadruki... nie da się pewnie tego na 100% stwierdzić, ale wygląda bardzo dobrze, IMO może byc oryginał.
Ну, погоди!
:
Nie mam wprawdzie lewego konta, bo tak to bym teraz powiedział z niego że to podróba - i miałbym w każdym przypadku rację
A tak serio bardziej już : jestem tego samego zdania co Paweł. Jest bardzo dobrze zrobione, zachowuje schematyczność epoki. Styl malowania rakiety Sojuz idealnie odwzorowuje lata '60, dekadę później już przestali się wyglupiać i "tuszować" na znaczkach pocztowych, naszywkach i proporczykach.
A tak serio bardziej już : jestem tego samego zdania co Paweł. Jest bardzo dobrze zrobione, zachowuje schematyczność epoki. Styl malowania rakiety Sojuz idealnie odwzorowuje lata '60, dekadę później już przestali się wyglupiać i "tuszować" na znaczkach pocztowych, naszywkach i proporczykach.
:
Ta molnia jest bardzo fajna, pierwszy raz widzę o takim kształcie nawiązującym jeszcze do czelabinów. Z jednej strony to wszystko ładnie się komponuje z drugiej bardzo mi przypomina te naręczne molniowe malowanki.
:
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-11-21, 15:21, w całości zmieniany 1 raz
IMO styl młodobaracholny, napędzany zapotrzebowaniem na "oryginalne sowieckie" suweniry.
Obudowa przypominająca czelabińskie, ale przylizana, pozbawiona właściwej "strzelistości". Gagarin, według maniery lat 60 winien patrzyć natchnionym wzrokiem w jutrzenkę władzy ludowej, a tu coś cukierkowo pastelowy, rozmemłany jakiś - do bollywoodzkiej śpiwogry bardziej by pasował.
Gb.
PS: w latach 60 za taką podstawkę do bohatera Związku Radzieckiego bez gadania ktoś by wylosował turę karmienia wszy
Obudowa przypominająca czelabińskie, ale przylizana, pozbawiona właściwej "strzelistości". Gagarin, według maniery lat 60 winien patrzyć natchnionym wzrokiem w jutrzenkę władzy ludowej, a tu coś cukierkowo pastelowy, rozmemłany jakiś - do bollywoodzkiej śpiwogry bardziej by pasował.
Gb.
PS: w latach 60 za taką podstawkę do bohatera Związku Radzieckiego bez gadania ktoś by wylosował turę karmienia wszy
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-11-21, 15:21, w całości zmieniany 1 raz
:
Zegar nie jest mój, zdjęcie, które wkleiłem jest właśnie z aukcji podlinkowanej przez Pawła. Nigdzie poza tą aukcją nie widziałem Mołni z wizerunkiem Gagarina. W kwestii obudowy, to jest 100% oryginał. Widziałem już mołnie w takiej obudowie i z identyczną tarczą (indeksy, czcionka to samo) tylko były gładkie, bez żadnych malunków.
Co do oryginalności tarczy, to tak jak napisał Alamo - malunek bardzo dobrze odwzorowuje styl epoki, ale jednocześnie, jak napisał Jacek sam Gagarin jest jakiś taki pastelowy i słodki a jego twarz dziwnie wygląda.
Chyba ta sprawa pozostanie zagadką, czy to oryginał, czy malowanka.
Jeśli ktoś z kumotrów udzielających się na jakimś rosyjskim forum, czy na WUS z dziale ruskim miałby trochę czasu, to niechaj zarzuci fotkę na wielki świat, może coś się dowiemy
Ostatnio zmieniony przez Smok 2011-11-21, 21:47, w całości zmieniany 2 razy
Zinajda napisał/a: |
http://stores.ebay.de/sergef59/Soviet-propogand-/_i.html?_fsub=2223498015 |
Zegar nie jest mój, zdjęcie, które wkleiłem jest właśnie z aukcji podlinkowanej przez Pawła. Nigdzie poza tą aukcją nie widziałem Mołni z wizerunkiem Gagarina. W kwestii obudowy, to jest 100% oryginał. Widziałem już mołnie w takiej obudowie i z identyczną tarczą (indeksy, czcionka to samo) tylko były gładkie, bez żadnych malunków.
Co do oryginalności tarczy, to tak jak napisał Alamo - malunek bardzo dobrze odwzorowuje styl epoki, ale jednocześnie, jak napisał Jacek sam Gagarin jest jakiś taki pastelowy i słodki a jego twarz dziwnie wygląda.
Chyba ta sprawa pozostanie zagadką, czy to oryginał, czy malowanka.
Jeśli ktoś z kumotrów udzielających się na jakimś rosyjskim forum, czy na WUS z dziale ruskim miałby trochę czasu, to niechaj zarzuci fotkę na wielki świat, może coś się dowiemy
Ostatnio zmieniony przez Smok 2011-11-21, 21:47, w całości zmieniany 2 razy
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Odpowiedz do tematu
Hmmm... a może jednak ktoś opanował do perfekcji technikę malowania tych zegarów??? Choc tu jakby gorzej wyszło
http://www.ebay.com/itm/v...=item4cfb11c350
http://www.ebay.com/itm/v...=item4cfb11c350
Ну, погоди!