Mam mały problem. Kupiłem od Kumotra z forum zegar Tao Luminor ( fotek nie wrzucę ponieważ piszę z tela), problem zaczął się gdy chciałem go nakręcic, przy każdym ustawieniu koronki obracają się wskazówki.
no i mam pytanko, czy jest to błachostka i mogę to zrobić swoimi dwiema lewymi rękoma, czy lepiej od razu udać się do miszcza?
Pozatym zdrowie wszystkim czytajacym
Odpowiedz do tematu
: tao luminor
Co mnie nie zabije, to mnie dopiero wk...i.
:
Pospolita usterka. Trzeba zdjąć koło sprężyny i mostek naciągu, żeby dostać się do części remontuaru. Imo możesz popróbować.
J.
J.
:
Broń Cię Panie Bosze Rydzykować nie będę , uderzam do zaprzyjaźnionego miszcza, niechaj on popełnia naprawę.
[ Dodano: 2011-11-16, 22:25 ]
Czy ktoś może mi wyjaśnić pojęcie "uszkodzony nastawnik" . Mnie to raczej przeraża brrr.
[ Dodano: 2011-11-16, 22:25 ]
Czy ktoś może mi wyjaśnić pojęcie "uszkodzony nastawnik" . Mnie to raczej przeraża brrr.
:
W zasadzie to nie wiem nawet o czym mówisz.
:
Ach, a ja tym bardziej
Coś takiego wychwyciłem z potoku słów wyrzucanych przez mojego miszcza-zegarmiszcza
Coś takiego wychwyciłem z potoku słów wyrzucanych przez mojego miszcza-zegarmiszcza
:
No i to się rozumie?
Czy cóś takiego to raczej rzecz pospolita, czy trzeba się napocić żeby dostać?
Mój zegarmistrz jest szpecjalistą od zegarów zabytkowych, ale z ręczniakami też daje radę. I się zastanawiam czy będzie miał co podmienić
Czy cóś takiego to raczej rzecz pospolita, czy trzeba się napocić żeby dostać?
Mój zegarmistrz jest szpecjalistą od zegarów zabytkowych, ale z ręczniakami też daje radę. I się zastanawiam czy będzie miał co podmienić
:
W znanych mi przypadkach nie trzeba było nic wymieniać. Złożenie z powrotem i spasowanie pomagało.
J.
remikb69 napisał/a: |
No i to się rozumie?
Czy cóś takiego to raczej rzecz pospolita, czy trzeba się napocić żeby dostać? Mój zegarmistrz jest szpecjalistą od zegarów zabytkowych, ale z ręczniakami też daje radę. I się zastanawiam czy będzie miał co podmienić |
W znanych mi przypadkach nie trzeba było nic wymieniać. Złożenie z powrotem i spasowanie pomagało.
J.
:
Ma prawo; przecież na tym elemencie wyładowuje się krzepa pana właściciela.
BTW: to Alamosa był?
J.
BTW: to Alamosa był?
J.
:
Se wypraszam Mua jest delikatny jak motylek i wogole subtelnej urody
Nastawnik jedyny który mi kiedys "szczelil" to w 2209 Poljota. Ale moim zdaniem to był podrdzewiały, i tyle.
Nastawnik jedyny który mi kiedys "szczelil" to w 2209 Poljota. Ale moim zdaniem to był podrdzewiały, i tyle.
:
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-11-16, 23:23, w całości zmieniany 1 raz
Wiara czyni cuda.
Proponuję zmienić nazwę tej części na Wajchę od Niepokalanego Poczęcia
J.
Proponuję zmienić nazwę tej części na Wajchę od Niepokalanego Poczęcia
J.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-11-16, 23:23, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Szpamerzy