Odpowiedz do tematu
:
Shanghai mnie kreci - a ten Engel... nie
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
: engelhart pilot
chcę zakupić na niemieckiej stronie pilota engelharta, mają dwa rodzaje mechanizmów
1, automat 10.700 ( 31 kamieni) 2. Miyota 8213 . Który polecacie jako lepszy i dlaczego.
Pozdrawiam
1, automat 10.700 ( 31 kamieni) 2. Miyota 8213 . Który polecacie jako lepszy i dlaczego.
Pozdrawiam
: Re: engelhart pilot
Jak chłopaki napiszą dlaczego to coś zmieni??
ratatuj napisał/a: |
chcę zakupić na niemieckiej stronie pilota engelharta, mają dwa rodzaje mechanizmów
1, automat 10.700 ( 31 kamieni) 2. Miyota 8213 . Który polecacie jako lepszy i dlaczego. Pozdrawiam |
Jak chłopaki napiszą dlaczego to coś zmieni??
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
: engelhardt
"Dlaczego" może być języczkiem u wagi,a dlaczego Ty szukasz dziury w całym a nie starasz się pomóc i rozwiązać problem, czyli ten albo tamten mechanizm już bez dlaczego. Pozdrawiam
: Re: engelhardt
Nie wiem o jaki jezyczek i dziurę biega choc skojarzenia jakieś są i byc może jestem bez ogłady, ale w towarzystwie przydało by sie przedstawic, lub powiedzic "Cześc jestem ratatuj" a jest tu odpowiedzni ku temu dział. Tym bardziej jesli chce sie od owego towarzystwa pomocy czy tez fachowej porady .
Ostatnio zmieniony przez Monter 2011-11-15, 22:04, w całości zmieniany 1 raz
ratatuj napisał/a: |
"Dlaczego" może być języczkiem u wagi,a dlaczego Ty szukasz dziury w całym a nie starasz się pomóc i rozwiązać problem, czyli ten albo tamten mechanizm już bez dlaczego. Pozdrawiam |
Nie wiem o jaki jezyczek i dziurę biega choc skojarzenia jakieś są i byc może jestem bez ogłady, ale w towarzystwie przydało by sie przedstawic, lub powiedzic "Cześc jestem ratatuj" a jest tu odpowiedzni ku temu dział. Tym bardziej jesli chce sie od owego towarzystwa pomocy czy tez fachowej porady .
Ostatnio zmieniony przez Monter 2011-11-15, 22:04, w całości zmieniany 1 raz
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
:
ratatuj, pytasz o dwa rożne werki w dwóch rożnych zegarkach.jeśli chodzi ci o same werki to oba są dobre, różnią się budową i komplikacjami, ten w modelu z subtarczkami to pochodna SG ST25 posiada małą sekundę, wskaźnik rezerwy naciągu i datownik, do tego jest bardzo dokładny.
Drugi to jak sam zauważyłeś to Miyota z serii 82XX, typowy wół roboczy o którym na forach powiedziano już wszystko, dobry sprawdzony i niezawodny werk średnio dokładny.
Drugi to jak sam zauważyłeś to Miyota z serii 82XX, typowy wół roboczy o którym na forach powiedziano już wszystko, dobry sprawdzony i niezawodny werk średnio dokładny.
Dzięki bardzo za opis werków,ponieważ jestem zielony w tych sprawach (zegarkowych) mógłbyś polecić ten albo tamten werk ( po prostu żebym nie musiał wybierać). Z góry dzięki, pozdrawiam
:
A różnica w cenie jakaś?
:
Właśnie, zaraz się okaże, Miyota tańsza
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
: engelhart pilot
cena taka sama 179E z przesyłką
:
Wybieraj ten który Ci się podoba, ja mam protoplastę tego z subtarczkami czyli Shanghaia T31 i to jest świetny zegarek .
Bardziej podoba mi się ten z dwoma subtarczkami,ten drugi ma wg. mnie dziwne ustawienie minut,no jeszcze dochodzi laco na myota w niemczech 198 w polsce 820 zł może ten ?( ostatnia podpowiedz), i ogólne pytanie też ważne, w tej cenie zegarków wszystkie szkła widzę są mineralne, jak z rysowaniem, czy jest duża różnica do szafirowej szybki.
:
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2011-11-16, 09:30, w całości zmieniany 1 raz
Laco to zupełnie inna para kaloszy, to jest typowy Pilot wzorowany na produktach tej firmy z okresu II Wojny Światowej, o wyborze powinieneś sam zdecydować, Laco ma o ile dobrze pamiętam 42 mm Engelhardt 47 mm sam widzisz że to spora różnica.
Tu masz dokładny opis T-31
http://www.chinawatches.p...hlight=shanghai
a tu Laco
http://www.chinawatches.p...t=laco++laucher
Tu masz dokładny opis T-31
http://www.chinawatches.p...hlight=shanghai
a tu Laco
http://www.chinawatches.p...t=laco++laucher
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2011-11-16, 09:30, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Dla mnie wybrałbym laco przede wszystkim ze względu na rozmiar ale też historię firmy ale Ty tu rządzisz