Polerowanie szkiełka
Odpowiedz do tematu

: Polerowanie szkiełka
To pewnie nie ten dział ale nie wiem gdzie o to spytać. Czym wypolerować zmatowione szkiełko w zegarku ?

:
Jakie szkiełko?

:
Chyba plexi:

:
http://www.allegro.pl/ite..._do_metali.html

I to na watę, okrężne ruchy przez jakieś 1,5-2 minuty po szkiełku i jest jak nowe :D

:
Jeśli mówisz o tym szkiełku - to ono chyba jest pęknięte na środku?

Tak czy siak - papier ścierny wodny 2000->3500->filc+CIF->filc. Plus trochę roboty ręcznej :wink:

Jeśli masz jakiegoś dremelka - to ci sporo ułatwi :wink:

:
Dzięki, poszło. Wprawdzie nie kupiłem tej pasty z alledrogo ale jakąś taką o stałej konsystencji (coś jak kreda). Pokruszyłem, nałożyłem na szmatkę i po 2-3 minutach wygląda to znacznie lepiej. Szkiełko nie było pęknięte ale jakoś tak zmatowione pośrodku. Teraz syn ma już Pobiedę niemal w stanie NOS.

Paweł J.
[Usunięty]
:
Wystarczy pasta do zębów

:
Ja używam auto-max pasta polerująca lekko scierna

:
Polecam wizytę w sklepie z materiałami malarskimi lub metalowymi. Kupujemy papier scierny 2000-3000 i zielona paste polerską. Wydasz 5-10zł. W domku najpierw papierem,potem kawałek starej flaneli i troszkę pasty - kwadrans i szkiełko bedzie super.

:
Nie ma sensu nowego tematy zakładać, by nie śmiecić.
Ojciec ma Adriaticę kwarcową szkiełko niby mineralne, ale w ciągu jednej wizyty na basenie przy ćwiczeniach zostało zdewastowane i płytki:/
Pytanie czy da radę to wypolerować, czy też wymiana całego szkła konieczna?

lajosz
[Usunięty]
:
Ja używam pasty POLYWATCH. Kupiłem na allegro za parenaście złotych i super. Spolerowałem nią też lustrzany szlif w moim Linku. Nagle zobaczyłem ryskę i prawie padłem, ale pasta dała radę. Niestety nie dało się nią spolerować głębokiej rysy na szkiełku mineralnym.

:
Czy mi się wydaje, czy tu było więcej informacji o technikach i materiałach? Przeniesione gdzieś?

Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum