hehe, mnie też ten Pilotare się spodobał Na Yutubu są filmiki z komentarzem.
A co do sottomarino, na WUS ktoś pisał, że większość części dostarcza ta sama firma co Invictcie
Odpowiedz do tematu
:
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
No właśnie dlatego pisałem, że te koperty coś mi przypominają.
:
ale to z jednej strony imo nawet dobrze, bo Invicta jakiś tam, w miarę porządny i równy poziom wykonania jednak zachowuje. Gdyby tylko były inne kolorki tego Alto Mare - kwarcyk by się przydał
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Podobne ma też Stuhrling Original.
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2011-11-11, 10:29, w całości zmieniany 1 raz
Blaz napisał/a: |
że te koperty coś mi przypominają. |
Podobne ma też Stuhrling Original.
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2011-11-11, 10:29, w całości zmieniany 1 raz
:
Zdaje się, że jest sporo takich "firm", a właściwie marek.
Tak mi się wydaje, że m. in. Invicta, Stuhrling Original, Swiss Legend, Croton, Ingersoll, Golana i pewnie jeszcze sporo innych, to takie marki jak Aztorin.
Czyli ktoś sobie zamawia w fabryce zegarek ze swoim logo, pudełkiem, etc.
Tak mi się wydaje, że m. in. Invicta, Stuhrling Original, Swiss Legend, Croton, Ingersoll, Golana i pewnie jeszcze sporo innych, to takie marki jak Aztorin.
Czyli ktoś sobie zamawia w fabryce zegarek ze swoim logo, pudełkiem, etc.
:
Podejrzewam, że oni po prostu korzystają z tych samych kopert generic robionych przez zewnętrzną firmę i sprzedającą te koperty każdemu, kto ma na to ochotę.
:
Pewnie tak jest ..
Choć do grupy firm wymienionych przez Sylwka nie bardzo imo pasuje Invicta. To jeden z największych producentów zegarków.
Choć do grupy firm wymienionych przez Sylwka nie bardzo imo pasuje Invicta. To jeden z największych producentów zegarków.
:
Też, bo jednak Invicta ma wiele różnych modeli na naprawdę różnych kopertach. Ale przy jakimś modelu mogła skorzystać z jakieś generic.
:
A może to po prostu Invicta produkuje dla pozostałych?
:
Invicta produkuje a raczej zleca produkcję zegarków w Chinach. Po co takim firmom jak choćby Swiss Legend (a właścicielem tej marki jest SWI --> http://swisswatchintl.com/ , właściciel m. in. Żaka Lemansa) zlecanie pośrednikowi produkcji, jak równie dobrze mogą to zrobić sami.
:
No dobra, przemyślałem sprawę.
Faktycznie, za dużo tych marek wrzuciłem do jednego wora.
Worów jest więcej.
Znaczy kilku duzych producentów i masa marek własnych tych firm i jeszcze większa masa innych.
Faktycznie, za dużo tych marek wrzuciłem do jednego wora.
Worów jest więcej.
Znaczy kilku duzych producentów i masa marek własnych tych firm i jeszcze większa masa innych.
:
A wszystkie drogi i tak prowadzą do Shenzhen, Guangdong
:
Gdzie spotykają się ze swiss made kopertami do Dawosy, Eposa i innych Tissotów
:
Nie inaczej, nie inaczej ..
:
Odpowiedz do tematu
Identyczne pudełko, tylko czarne z białym szyciem, dostałem ostatnio z Linhoffem.
hrg.pl