Panowie, czy zeby wymienic w skx007 chapter ring trzeba wyjmowac szklo nie daj Boze???????? Mam rozbebeszonego skx i utknalem wlasnie... Cholewa nie dam sobie rady z wyjeciem i wlozeniem szkla (( a tak chcialem coby soxa byla na 100% wodoszczelna
Edit:
juz wiem na 99% ze trzeba szkielko wyjac i wcisnac.
Szkoda bo wszystko juz ladnie poskladane, wklad bezela wymieniony i tylko ten pierscien zostal
Komu lepiej powierzyc wymiane szkla w skxie /Wawa/ - pan Janek z Gorczewskiej czy serwis Seiko w TimeTrendzie? Jak wcisna spowrotem w oryginalna uszczelke bedzie wodoszczelny nadal?
s
Odpowiedz do tematu
: POMOOOCY SKX007 i chapter ring
Ostatnio zmieniony przez strix 2011-11-08, 02:15, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez strix 2011-11-08, 02:15, w całości zmieniany 2 razy
:
Serwis Seiko nie robi diverów.
:
Za chwile odbieram i sam powalcze z tym szklem
Mam nadzieje, ze zabawa sie nie skonczy na kupnie nowego szkla
s
Mam nadzieje, ze zabawa sie nie skonczy na kupnie nowego szkla
s
:
O ile dobrze pamiętam to po zdjęciu bezela i zabezpieczeniu przed zagubieniem kulki i sprężynki , żeby dobrać się do szkiełka i uszczelki wystarczy podważyć metalowy pierścień którym szkiełko jest zabezpieczone.
:
W nowych skx007?
Moze byly rozne wersje - w moim nie ma kulki i sprezynki jest taki pierscien z 2 sprezystymi wypustkami. Nie kojarze rowniez pierscienia wokol szkla pod bezelem, ktory mozna by zdjac, ale oczywiscie po pracy sie przyjrze dokladnie.
Pozdr
s
Moze byly rozne wersje - w moim nie ma kulki i sprezynki jest taki pierscien z 2 sprezystymi wypustkami. Nie kojarze rowniez pierscienia wokol szkla pod bezelem, ktory mozna by zdjac, ale oczywiscie po pracy sie przyjrze dokladnie.
Pozdr
s
:
Nie to nie był nowy, tylko jakiś zabytek i nawet nie wiem czy ten model bo ja tam ich nie rozróżniam, ale obstawiam że mocowania szkła nie zmienili.
:
Maxio spoko - i tak zepsulem ringa usilujac przechytrzyc prawa fizyki i oszczedzic sobie zabaw z wyjmowaniem szkla
Taka prasa to marzenie, nie widzialem takiej. Kupilem taka jak wyzej, ale i tak czekam na nowego ringa. Bede wypychal szklo bezposrednio przed montazem, bo chyba tak najlepiej.
pozdr
s
Taka prasa to marzenie, nie widzialem takiej. Kupilem taka jak wyzej, ale i tak czekam na nowego ringa. Bede wypychal szklo bezposrednio przed montazem, bo chyba tak najlepiej.
pozdr
s
:
Odpowiedz do tematu
No wlasnie, nie. Majac w pamieci, ze przekladka monstera oryginal-zmodowane czesci zajelo mi 15 min beztrosko podszedlem do tematu skxa.... a tu taki zonk
Z monstera wyciaga sie wszystko przez dziure w plecach.
s
Z monstera wyciaga sie wszystko przez dziure w plecach.
s