Panowie,
W jaki sposob demontuje sie ta plytke zaznaczona na zdjeciu?
Odpowiedz do tematu
: Demontaz czesci molni
:
Odkręca się trzy niebieskie wkręty jakie są na tum mostku, wcześniej jednak musi być zwolniona sprężyna naciągu bo inaczej zrobisz zegarku jesień średniowiecza
:
Mostek się to nazywa. A demontuje się odkręcając trzy widoczne wkręty. Może nie zejść łatwo, bo ma kołki ustalające.
Poza tym trzeba pamiętać, by wcześniej zluzować sprężynę.
J.
Poza tym trzeba pamiętać, by wcześniej zluzować sprężynę.
J.
:
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-11-02, 12:31, w całości zmieniany 1 raz
Macie na mysli poluzowanie tej srubki i zwolnienie w ten sposob sprezyny?
PS: proby bede przeprowadzal na egzemplarzu do cwiczen
PS: proby bede przeprowadzal na egzemplarzu do cwiczen
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-11-02, 12:31, w całości zmieniany 1 raz
:
Ostatnio zmieniony przez Pietrek 2011-11-02, 12:35, w całości zmieniany 1 raz
Odkręć dekielek, złap za koronkę, śrubokrętem odsuń/zablokuj zapadkę, poczujesz nacisk na koronce, powoli popuszczaj aż sprężyna się zluzuje
Ostatnio zmieniony przez Pietrek 2011-11-02, 12:35, w całości zmieniany 1 raz
:
juz mniej wiecej czaje o czym gadacie do mnie, powiedz tylko, jaka zapadke
Pietrek78 napisał/a: |
Odkręć dekielek, złap za koronkę, śrubokrętem odsuń/zablokuj zapadkę, poczujesz nacisk na koronce, powoli popuszczaj aż sprężyna się zluzuje |
juz mniej wiecej czaje o czym gadacie do mnie, powiedz tylko, jaka zapadke
:
Zapadka to ten mały dynksik na lewo od mostka przy wiekszej zębatce
"trzeba nim począśc zeby zaczoł chodzic"
:
Tę, którą Pietrek78 zakreślił na fuksjowo
J.
J.
:
W zapadce jest mała dziurka, wkładasz tam cienki wkrętak, lekko "nakręcasz" koronką tak aby zapadka została zwolniona, odciągasz ją cały czas trzymając mocno koronkę, potem delikatnie popuszczasz koronka sprężynę nie zwalniając zapadki.
:
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-11-02, 12:51, w całości zmieniany 2 razy
teraz wszystko jasne, tak myslalem, ale wolalem sie upewnic, ze to to
nalezy sie wam wszystkim podziekowanie, zaraz poklikam
PS: no to mam sposob na zatrzymanie zegarka wczesniej czekalem az przesztanie dzialac
Edytka:
Moze przy okazji, ktos ma linke do jakiegos ciekawego tutoriala na temat rozbiorki molnij ?
idealny jest tutek do rozbierania Unitasa TUTAJ
nalezy sie wam wszystkim podziekowanie, zaraz poklikam
PS: no to mam sposob na zatrzymanie zegarka wczesniej czekalem az przesztanie dzialac
Edytka:
Moze przy okazji, ktos ma linke do jakiegos ciekawego tutoriala na temat rozbiorki molnij ?
idealny jest tutek do rozbierania Unitasa TUTAJ
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-11-02, 12:51, w całości zmieniany 2 razy
:
Karolewskiej, A po co Ci demontować ten mostek?
:
Czyżbyś chciał skopiować mój pomysł i grawer tam sobie strzelić?
:
nic nie mowie
edytka:
no ale jak juz mowisz o grawerze, to co tam wymysliles?
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-11-02, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
nic nie mowie
edytka:
no ale jak juz mowisz o grawerze, to co tam wymysliles?
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-11-02, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Tylko sobie rękawiczki lniane zakup bo ślady palców będą i dmuchawkę gruszkę jak pyłki jakieś będą .