Porownanie lumy
Odpowiedz do tematu

: Porownanie lumy
Porownanie dwoch lum.Dla dokladnosci porownania, obie lumy byly rozrobione w tym samym akrylu, w (na oko) tych samych proporcjach.
Glow inc. - 5.64 GBP za 7 gram do kupienia TU
Kilablitzzz - 3.75 GBP za 10 gram do kupienia TU
Zdjecie porownawcze - Glow inc. to lewa strona buzki, Kilablitzzz to prawa:
Jak widac obie lumy sa tego samego koloru w swietle dziennym (slabe swiatlo,wiec nie narzekac - uwierzcie mi na slowo :mrgreen: ):

W nocy jest troche inaczej.Kilablitzzz swieci...jasniej, lecz minimalnie (minuty) krocej od Glow Inc.

Tutaj porownanie z "superluminova" na tarczy od Rouheleny (naswietlane w tym samym czasie):

Konsystencja jest bardzo podobna,praktycznie nie do odroznienia.
Jak widac, luma lumie nierowna.A drozsze nie zawsze znaczy lepsze ; )

Ostatnio zmieniony przez Janek 2011-11-01, 20:34, w całości zmieniany 1 raz
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
Pietrek
[Usunięty]
:
Zaryzykowałem parę złotych i też kupiłem tą lumę kilka dni temu, z ciekawości, z chytrości. Ze zdjęć sprzedawcy i Twoich nie mogę tego wyczaić: proszek w świetle dziennym jest biały-zielony czy jak to widzisz ? Świeci ok, ale czy po np 30 minutach Glow jej nie położy intensywnością ? Widziałem chińskie lumy, które świeciły intensywnie, ale całe kilka minut, a potem egipska ciemność.

:
Utrzymuje sie na poziomie troche jasniejszym niz glow rowniez po dluzszym czasie.Obie lumy rozrobione w akrylu sa biale z delikatna nutka zieleni,ale to tez zalezy jak rozrobisz.

"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Janek, ja bym do tego porownania dodal jeszcze lume z alledrgogo, o ktorej gdzies kiedys pisal Alamo

chodzi o taka: KLIK

Pietrek
[Usunięty]
:
Janek, znaczy, że się to do czegoś może przydać :wink: Lumy z allegro mam i są bardzo przyzwoite (zielona i morska świecą długo). Jeśli ta będzie równie dobra, to nie mam pytań. Porównam sobie jak dojedzie.

:
Lume z alledrogo ciezko mi zamowic z UK ; )
Zamowie przy okazji,jak bede w PL.Narazie nie potrzebuje ; )

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum