Chronografy Ruhla
Odpowiedz do tematu

:
Myszkolap, możesz czekać, ale chyba się nie doczekasz :razz: :mrgreen:
daniels4, też mam taką nadzieję, najważniejsze żeby nie był zniszczony, werk można naprawić
Gumshield, wskazówka ruszy samoistnie, ten werk nie ma pełnego stopu, jeden przycisk służy do zerowania drugi do zatrzymania, ale zatrzymuje tak długo jak jest naciśnięty, jak puścisz to ponownie ruszy.
jak po zerowaniu zatrzymuje się na drugiej to czyli po 10 sekundach to przyczyny należy szukać wewnątrz

:
Tym razem kolejna Ruhla, tym razem z rzadko spotykaną czarną tarczą

:
No ładnie tak kopać bezbronnego :cry:
Super fotki o zegarach nie wspominam :lol:

:
ile Ty już masz tych ruhl :shock: :roll: :???: :evil:

:razz: :mrgreen:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Chyba biedny Garde będzie musiał doprodukować, zeby się zgadzało :twisted: :mrgreen:

J.

:
Iks1984, kilka sztuk się znajdzie, teraz poluję na niebieską bo mi tylko takiej brakuje do kolekcji. :mrgreen:
Jacek., a mogli by wznowić produkcję, dlaczego nie :mrgreen:

:
Svedos napisał/a:

Jacek., a mogli by wznowić produkcję, dlaczego nie :mrgreen:

A jasne, tylko może już nie na UMF-24 :roll:

J.

:

Mam i ja.
Panowie czy ta wskazówka czerwona powinna cały czas chodzić? górnym i dolnym przyciskiem mogę ją zatrzymać albo zresetować od zera.
Ale chodzi cały czas.
Svedos jaką średnicę mają twoje zegarki, bo na zdjęciach wyglądają na większe niż mój :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez daniel 2011-10-25, 19:16, w całości zmieniany 1 raz
:
daniels4, to bardzo prosta wersja chronografu, centralna wskazówkę resetujesz do zera górnym przyciskiem , dolny służy do zatrzymania wskazówki i odczytania wskazań , ale on dział tylko tak długo jak go trzymasz palcem ( nie ma blokady), jak zwolnisz nacisk idzie dalej do przodu.

A wymiary ma dokładnie takie same, one były produkowane w tylko jednym rozmiarze, na moich fotkach może wydawać się większy bo są robione z bliska.

:
daniels4, A w ogóle, to widzę, że Ci nie podchodzi. Może wyślę Ci mój adres na PW, to go ładnie spakujesz i wyślesz - po co się masz męczyć ;-)

:
Santino więcej chętnych na tak dobre rady :mrgreen: by się znalazło :wink:

:
No pewnie tak, ale ja byłem pierwszy :-)

:
Santino napisał/a:
daniels4, A w ogóle, to widzę, że Ci nie podchodzi. Może wyślę Ci mój adres na PW, to go ładnie spakujesz i wyślesz - po co się masz męczyć ;-)

Jeszcze się nie męczę ale będę pamiętał :mrgreen:

:
no tak Panowie, przyznać się który tak zazdrościł że Ruhla się zbuntowała?
Czy może Ty Santino maczałeś w tym palce i nasłałeś jakieś baby aby popsuły mój zegarek i zabrały całą radość z posiadania nowego zegarka?

Do rzeczy, po 3 dniu użytkowania, zdziwił mnie moment kiedy odkryłem że czas się zatrzymał siedziałem wpatrzony w zegarek a on nic, sam w pokoju więc ciężko było zweryfikować czy aby nie wpadłem w jakąś czasową dziurę. Na szczęście z pomocą pośpieszyło pudełko z zegarkami, tam kwarce ad razu wybiły mi z głowy pomysł iż mógłby nastać dzień kiedy czas się zatrzyma.
Widząc co się dzieje, żwawo potrząsłem moim nowym nabytkiem z DDR i zaczął śmigać, niestety bardzo zaniepokoiła mnie ta sprawa, więc dziś udałem się do zegarmistrza, ba nawet dwóch. Pierwszy macher tylko zajrzał i powiedział "niech się Pan cieszy że to jeszcze wogóle chodzi" diagnoza była iż jest "wytarty balans" czy coś takiego :mrgreen:
Drugi Pan powiedział to samo, i że za kilak worków złota może zegar rozebrać, posmarować, wyczyścić ale jaki będzie tego efekt nie wie i nie obieca że zegarek będzie chodził tak jak bym sobie tego życzył.
Czy ktoś z Was mógłby się podjąć naprawy bądź ma kogoś komu taki werk nie jest obcy i mógłby coś zdziałać.
Generalnie zegar chodzi jak chce, spóźnia się, zatrzymuj itd.
Please help :mrgreen:

:
daniels4 napisał/a:
(...) Drugi Pan powiedział to samo, i że za kilak worków złota może zegar rozebrać, posmarować, wyczyścić ale jaki będzie tego efekt nie wie i nie obieca że zegarek będzie chodził tak jak bym sobie tego życzył.

Prawdę rzekł.

J.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum