Czy tak wyglądały pierwsze naręczne kirowki?
Odpowiedz do tematu

: Czy tak wyglądały pierwsze naręczne kirowki?
Taki nowy nabytek:

a z tyłu:

Myślałem, ze to może być przerobiona kieszonka, ale...

Wygląda na wczesny naręczny model z '37 roku!!! Na deklu nr:

A w środku typ I 7k z '37 roku.

Fajny, nie :twisted: ?

Ну, погоди! :wkurzony:
:
Fajne, skąd ty wykopujesz takie rarytasy?

Witajcie na Forum chinawatches.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
:
Eeeeeee, a gdzie tam fajny :razz: :mrgreen:

:
xylog napisał/a:
Fajne, skąd ty wykopujesz takie rarytasy?

Kumoter z Forum wykopał w prywatnym złomowisku i oto jest :grin:

:
To faktycznie może być naręczna wersja, bo nawet koronkę ma od naręcznego, a ogólnie to świetny nabytek :!:

Ostatnio zmieniony przez Aronus 2011-10-24, 14:46, w całości zmieniany 1 raz
:
Ciekawe znalezisko , mi to wygląda na naręczny .

:
Właśnie tak samo pomyślałem po odpakowaniu - przecież ta koperta nie wygląda na kieszonkę :) . Nie widziałem jeszcze takiego, choć szukałem w necie, zegarek wygląda na dość rzadki. Może to faktycznei była pierwsza próba stworzenia zegarka naręcznego przez 1GCzZ :) .

EDIT - na ramce od szkła też jest 171 - to tak wyszło z fabryki :D

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-10-24, 16:23, w całości zmieniany 1 raz
Spam
[Usunięty]
:

:
Ależ! Sezon na łosie jest zamknięty!!!

Wyjąłem balans. to głupie, bo w tych złomach co wyjmę to spier..., ale tym razem tylko minimalna interwencja. Włos jest niestety pogięty, i wiele lepszy nie będzie, bo w tych kirowkach jest tak mięciutki, ze nie idzie go poprawić bez bardzo specjalistycznych narzędzi (a może i wcale). Amerykańskie włosy są genialne, ciężko je wygiąć, co sprawia, ze z reguły sa dobre, a korekty sa stosunkowo łatwe. tu natomiast najdelikatniejsze dotknięcie potrafi wygiąc włos w cholerę jasną, stad tak często są pogięte i stąd ja wolę ich nie dotykac :) . Trochę żyje i starczy, zwłaszcza, że wszystko ma oryginalne. Może majster zaradzi,. ale on też woli włosów raczej nie dotykac...

EDIT: uffffff... płytka przerzutnika przyklejona, włos nieco wyprostowany (tak dosłownie lekkie dogięcie overcoil'a, zeby trafiał klockiem w otworek ;) )i nagle zegarek ruszył z kopyta. Daleko do ideału, ale więcej nie dotykam, bo te włosy naprawdę bardzo łatwo zepsuć do reszty. A ten ma nieco pogięty górny zwój i co gorsza jeszcze zewnętrzny zwój też :( Ale działa nieźle, to się liczy.

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-10-24, 17:11, w całości zmieniany 1 raz
:
Jesli to nareczny to czemu koronka w tak niezręcznym miejscu?
Czyzby na początku nie mogli tego szczegółu przeskoczyc technologicznie :?:

..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Grabisz sobie gościu, graabiisz ... :!:
:wink:

:
Po prostu tarcze były tylko "kieszonkowe". Najgorsze, że ta tarcza wymaga wymiany, ale znaleźć takową łatwo nie będzie :( . Ona na brzegach sypie się w oczach po prostu :(

:
ALAMO napisał/a:

Dlaczego? :razz:

Pytanie nie miało zadania podważyć wiarygodnosci owej pierwszej narecznej Kirówki, a fakt ze koronki dali w tak dziwnym miejscu i pytanie dlaczego ją tak umiejscowili

Pmwas na all jakis czas temu byla na sprzedaz podobna koperta i chyba tez opisana jako Kirowa

Ostatnio zmieniony przez Monter 2011-10-24, 19:24, w całości zmieniany 1 raz
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
Spam
[Usunięty]
:
pmwas napisał/a:
Po prostu tarcze były tylko "kieszonkowe". Najgorsze, że ta tarcza wymaga wymiany, ale znaleźć takową łatwo nie będzie :( . Ona na brzegach sypie się w oczach po prostu :(

Nie ruszaj. Umyj delikatnie i zabezpiecz bezbarwnym lakierem. Puki co starczy. Może powierzchnia blachy nie skorodowała głeboko

:
Gumshield napisał/a:
ALAMO napisał/a:

Dlaczego? :razz:

Pytanie nie miało zadania podważyć wiarygodnosci owej pierwszej narecznej Kirówki, a fakt ze koronki dali w tak dziwnym miejscu i pytanie dlaczego ją tak umiejscowili

Pmwas na all jakis czas temu byla na sprzedaz podobna koperta i chyba tez opisana jako Kirowa

O ile się nie mylę to Pmwas ją właśnie sprzedawał :mrgreen:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum