Cytat: |
To ja se machnę repetiera, żeby nie było że zgapiam, c'nie ... |
machnij dwa a ja między zupą a drugim zrobię dwie turbinki z wiecznym kalendarzem to się wymienimy
Cytat: |
To ja se machnę repetiera, żeby nie było że zgapiam, c'nie ... |
kaido2 napisał/a: |
koperta stalowa kosztuje mnie 2 pln a nie 200-250pln i nie jestem skazany na standardowe klepane kształty. |
Na już chcę zrobić od zera kilkudniowy( a może się uda 14-to dniowy) prosty mechanizm z wychwytem szwajcarskim bez wodotrysków,ale za to z przesunietą subsekundą na godzinie 8-mej oraz z rozdzielonym zespołem wskazań(regulator),a dopiero póżniej wprowadzę modyfikacje typu wysoka częstotliwość,wieczny kalendarz(moduł),alarm(moduł). |
A tam od razu geniusz.Nie oszukujmy się,przecież mechanizm z wychwytem szwajcarskim nie jest ąż tak skomplikowany pod wzgledem konstrukcyjnym i trudny do wykonania.Kwestia rozplanowania elemntów,przeliczenia przekładni itd itd. Jak przedstawie gotowy mechanizm od A-Z a potem cały zegarek to wtedy będziemy roznawiać nt ewntualnego zrobienia na indywidualne zamóienie takiego zegarka.Priorytetem jak narazie dla mnie jest skończenie wszystkich zleceń i swoich zegarków. |
Smok napisał/a: |
Muszę mieć zegarek z Twoim mechanizmem |
Wszystko zamierzam wykonać własnoręcznie. |
Co do kosztów to wszystko wyjdzie w praniu przy pierwszej sztuni. |