Wołna 1960 vs Precyzyjny 1959
Odpowiedz do tematu

: Wołna 1960 vs Precyzyjny 1959
Cześć!

Wczoraj rozpocząłem kolejną juz reorganizację kolekcji, bo znów wysypuje mi się z półek i przez to trochę mnie denerwuje. W ramach reorganizacji postanowiłem z przyzwoitej Wołny 1960 i obdartego Precyzyjnego z '59r sklecic jednego ślicznego Wostoka Precyzyjnego, a reszta poszła na allegro na części. Dośc szybko jednak aukcję zakończyłem (mam nadzieję, że zadna z 2 obserwujących już osób nie wyśle teral maila z pogróżkami, wszak miałem nie kończyć przed czasem :oops: ), bo wyłączył się szał bojowy i przyjrzałem się zegarkom raz jeszcze. Otóż nawet jeśli pominę fakt, że rozmontowałem śliczna Wołnę, głownie dlatego, ze nie lubiłem jej przez malowane wskazówki, skaczący remontoir i ułamany sekundnik, to jak się bliżej przyjrzeć, te koperty są różne!!! Niby dzieli je rok różnicy, a są inaczej szlifowane, inne uszy, inaczej zeszlifowana część wokół szkła, w innych miejscach otworki na teleskopy! A do tego jeszcze inny dekiel, w VP płaski, w Wołnie leciutko wypukły. I teraz pytanie, czy po prostu te koperty tak bardzo się różniły w poszczególnych partiach, czy tez VP jednak były robione na innej linii nieco inaczej :???: BTW jak widzicie zdążyłem już elegancko wskazówki wypucować i znów są ładne :grin:

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-10-10, 08:55, w całości zmieniany 1 raz
Ну, погоди! :wkurzony:
:
Muszę przyjrzeć się swoim.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum