Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
:
Paseczki wyglądaja bardo fajnie, ja jeszcze Brosa nigdy nie miałem, jak z jakością i jak się noszą?
:
BBB, czyli brązowy Bros z byka, jest według mnie najbardziej wygodnym firmowym paskiem jakiego w życiu miałem. Riosy i Hirsche chowają się w najgłębszą dziurę. Miałem go już przy Monsterze i razem z Monsterem powędrował do kolegi Bibliotek@rza.
:
O tym materiałowym coś też napisz bo przyglądałem mu się i wydaje się być bardzo fajny i praktyczny.
:
Ja ze swojej strony Brosów nie polecam. kupiłem jednego do Parnisa "Garniutowca" za niemałe pieniądze a teraz żałuję Zaczął się ścierać już pierwszego dnia
:
Jak widać każdy ma inne doświadczenia. Ja za to miałem dwa Hirsche Liberty i po tygodniu rzadkiego używania wyglądały jakby miały już 50 lat. Liberty to dla mnie najbardziej przereklamowany pasek. I Di-Modell Jumbo, który po kilku dniach zgubił dwa milimetry szerokości. "0" />
Napiszę za kilka dni coś o tym materiałowym, bo mam go pierwszy raz. Na pierwszy rzut oka wydaje się być solidny, choć miękki.
Napiszę za kilka dni coś o tym materiałowym, bo mam go pierwszy raz. Na pierwszy rzut oka wydaje się być solidny, choć miękki.
:
Większość moich pasków to Hirsche i ja na nie złego słowa nie powiem, jak dla mnie bardzoważne jest jakpasek jest wykończony od spodu,a w Hirsach jest to rozwiązane modelowo, bordzo dobrej jakości miękka skórka na którą zawsze nakładam krem do skór Bufalo Protexol , w ten sposób zabezpieczam skórę przed nasiąkaniem. Używałemteż pasków Condor ale tam wykończenie dolnej warstwy jest znacznie gorsze, a ostatnio zanabyłem pasek Kuki i z niego też jestem bardzo zadowolony. Hirsche Liberty mam 3 szt, wszystkie w użyciu i żadnych problemów.
:
No to znów mamy inne doświadczenia. Choć kiedyś na KMZiZ była dyskusja nad zastraszająco pogarszającą się jakością Liberty. Od paska za 110 zł żądam jednak trzymania poziomu. Ja używam najczęściej albo Brosa, albo Boba.
:
Być może to taka autosugestia, pierwszy "ludzki"/markowy pasek jaki kupiłem to był Hirsch i chyba mi tak zostało. U mnie Hirsche wytrzymały znacznie dłużej niż oryginale paski jakie nabyłem razem z zegarkami Maurice Lacroix
:
Mój pierwszy świadomie kupiony pasek do Di-Modell Jumbo za koszmarne pieniądze. Strasznie byłem wkurzony, gdy po tygodniu uzytkowania okazało się, że z 20mm szerokości skurczył się do 18mm. Zero wilgoci, obchodziłem się z nim jak z jajkiem niemalże.
:
Mój dzisiejszy nabytek okołozegarkowy zakupiony na allegro:
http://img294.imageshack.us/i/7212461101.jpg/
http://img24.imageshack.us/i/721246110.jpg/
Wreszcie zegarki będą miały gdzie spać
http://img294.imageshack.us/i/7212461101.jpg/
http://img24.imageshack.us/i/721246110.jpg/
Wreszcie zegarki będą miały gdzie spać
:
Zacytowałem sam siebie z powadu fotki jaką zanalazłem w necie, oto jak bardzo często wygląda "swan neck" w wydani Chińskim
Edit
qbapiasek - od dawna noszę się z zamiarem zakupienia czegoś podobnego do transportowania czasomierzy.
sszwedo napisał: |
Z tą mikroregulacją to jest różnie, w Chińskim wydaniu łabędzia szyja jest mało sprężysta |
Zacytowałem sam siebie z powadu fotki jaką zanalazłem w necie, oto jak bardzo często wygląda "swan neck" w wydani Chińskim
Edit
qbapiasek - od dawna noszę się z zamiarem zakupienia czegoś podobnego do transportowania czasomierzy.
:
Warto tu zwrócić uwagę, że pudełko które Kuba traktuje jako stacjonarną stajnie swojej kolekcji sszwedo traktuje jako przenośną rezerwę dla niezbędnego minimum ... Kuba, do roboty !
Szyjka fajna Prawie ma prawo działąć ....
Szyjka fajna Prawie ma prawo działąć ....
:
Kuba jest młody, rozwojowy,jeszcze rozwinie swoją kolekcję i do doraźnego transportu skrzyneczka jak znalazł, uzależnienie przychodzi z czasem, wszystko jeszcze przed nim. A ja chcę tylko naprawić swój błąd, na dzisiaj jak potrzebuję przetransportować kilka zegarków, to wkładam je do płaskich pudełek i a pudełka do takiej "koperty na laptopa" idealnie do niej pasują i tym sposobem mogę przetransportować 10 szt.
:
Właśnie też chciałem o tym wspomnieć ale mi głupio było No cóż powolutku i może u mnie zmieni się to w "urządzenie" przenośne
Jak na razie świętuję 100 post
Jak na razie świętuję 100 post
:
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
I tak trzymać !