Kolejna Unikalna Radziecka Wodoszczelna Amfibia
Odpowiedz do tematu

:
Z braku lepszego pomysłu przepolerowałem jeszcze nieco bezel. Tak, jak se spodziewałem, ten zielonkawy nalot to najpweniej jakiś związek miedzi lub chromu, w każdym razie tam, gdzie był nalot, chromu juz nie ma. Ale i tak wygląda lepiej. Jak znajdę jutro czas, kupię teleskopy i wrzuce fotki na pasku. nie wiem jeszcze na jakim pasku, ale mam ładne "nato". Szkoda, ze ma 20mm, ale może doraźnie się nada, a potem będę myślał. Zaletą nato jest to, ze odpięcie jednego z teleskopów nie powoduje utraty zegarka, a to w tym przypadku byłaby spora zaleta - najwyżej dokupię później 22mm.

Ну, погоди! :wkurzony:
:
No ale co tam narobiłeś ? Powiększyłeś, rozkalibrowałeś otwór na teleskop ?

Przecież to nic wielkiego, i tak nie widać :wink:

Tymczasowo, zanim wymyślisz coś trwałego, można nawet uzupełnić Poxipolem do wymaganej średnicy

The future will start tomorrow, not today.

G. Gerlach - polskie zegarki
:
Wiesz, to wygląda gorzej niz działa. Bo wszelkie przymiarki pokazują, że teleskop powinien siedzieć mocno, a jeśli nie, faktycznie można użyć kleju epoksydowego, tez o tym myślałem. Jutro będę działał dalej, grunt, że udało się to w końcu wyjąć! Też się palę, żeby sprawdzić, założyć Amfibię na łapkę, ale dzisiaj nic już nie zrobię, bo znam tylko jedno otwarte w niedziele miejsce, gdzie mają teleskopy, ale o ich jakości lepiej nie wspominać, więc szkoda nawet paliwa na dojazd ;)

:
Można także teleskop i dobry pach zrobić na stale.
Lub później kombinować z NATO lub ZULU

..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Można, ale z kopertą nie jest aż tak źle :D

:
Gumshield napisał/a:
Można także teleskop i dobry pach zrobić na stale.
Lub później kombinować z NATO lub ZULU

Eeee... lepiej mieć DEMONTOWALNY - TRWAŁY teleskop, założysz taki pach jak zechcesz.

:
pmwas napisał/a:

to czego pisze ze demolka i wstyd :)

..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..

Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Gumshield napisał/a:
pmwas napisał/a:

to czego pisze ze demolka i wstyd :)

Wstyd Mu za to, że wkurzył wszystkich 3-setką :twisted:

:
Bo wygląda marnie. Starałem się wyjściowo riszyc teleskop wiertełkiem, ale okazał sie zbyt twardy i z otworka zrobił sie w początkowym odcinku mały "lejek", a do tego nawierciło sie troche telskopu i trochę koperty (tak na styku obu) :oops: . Oczywiście potem nawet wszło to na dobre, bo troszke jeszcze to postukałem z różych stron (jak już zrobiłem lekką demolkę, to żal było odpuścić, bo to fatalne uczucie to jak się nie zrobi już nic poza demolką ;) ) i w końcu coś się ruszyło, olej penetrujący zaczął się ładnie i ekspresowo barwić na brązowo od rdzy i w końcu udało się to puścić (przed próbami "mechanicznymi" mogło się to marynować i kilka godzin zupełnie bez efektu - widac byo cholernie szczelne). Muszę przyznać, ze bardzo ciężki przypadek, ale chyba będzie żył :)

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-10-02, 18:39, w całości zmieniany 2 razy
:
pmwas napisał/a:
... Muszę przyznać, ze bardzo ciężki przypadek, ale chyba będzie żył :)

Szkoda, bo miałem nadzieję, że położysz na półce i NIGDY nie pokażesz na nadgarstku.

A tak to... znowu będziesz wkurzał :twisted:

:
Taki był plan, ale tak mnie wkurzał, ze muasiałem dokończyc dzieło zniszczenia. Niby mam sporo nieużywalnych z óżnych przyczyn zegarków, a ten jakoś mnie denerwował. Może dlatego, ze jednak chcę go czasem użyć po prostu :twisted:

:
Pawel, jest Poxipol dwuskładnikowy który tworzy spoinę twardą tak, że trzeba ją obrabiać pilnikiem do metalu. Moim zdaniem - to się nada. Zalep otwór, wciśnij w przeschnięta masę teleskop żeby zrobic otwór, i niech wyschnie.

:
Mam też inny, twardy i szybkoschnący klej epoksydoey, byłby świetny. Ale to chyba nie będzie konieczne, zobaczę jak juz bedę mia teleskopy :)

:
testy przeszła. Pasek póki co 20mm tymczasowy, bo 22 akurat nie mam, ale dokupię... po wypłacie :twisted: . Bezel po polerce jakby lepszy :D

BTW - obejrzałem ten zegarek dokładnie raz jeszcze - on na bank został wyciągnięty po dłuższym leżakowaniu w wodzie. Rdzawe zacieki od zdezintegrowanych teleskopów, bezel pokryty jakims zielonym związkiem najpewniej chromu. Natomiast jako że jest to w końcu superszczelne ustrojstwo, wszystko co wewnątrz pozostało nietknięte, mechanizm pracuje jak nówka :D

Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-10-05, 20:09, w całości zmieniany 1 raz
:
Paweł, zrób przeszczep pierścienia od innej Amfibii (tylko trzeba znaleźć identyczny, żeby oryginalności stało się za dość :smile: ) i wyjdzie zegarek w stanie cud miód :grin:

СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum