Odpowiedz do tematu
:
Ten mosiężny pierścien wynika z cięcia kosztów lub kłopotów technologicznych. Zrobienie dekla czy namiastki pierścienia centrującego (jest całkiem płaski) to pikuś, trzeba go wykroić z cienkiej blachy, natomiast zrobienie pierścienia wymaga innej, droższej i bardziej zaawansowanej technologii, a obróbka stali jest trudniejsza niż mosiądzu, stąd też taki szatański pomysł (z góry skazany na niepowodzenie zresztą ).
Ну, погоди!
:
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2011-09-28, 13:52, w całości zmieniany 2 razy
Chyba taka sama była koperta w "Rossiji", na razie kiepska zbiorowa fotka, potem wymienię:
To ta druga od prawej w górnym rzędzie.
To ta druga od prawej w górnym rzędzie.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2011-09-28, 13:52, w całości zmieniany 2 razy
Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
:
A mi się czemuś wydaje, że oryginalnie tam był blaszany sprężysty pierścień z "łapkami", taki jak w Kamie.
J.
pmwas napisał/a: |
Ten mosiężny pierścien wynika z cięcia kosztów lub kłopotów technologicznych. Zrobienie dekla czy namiastki pierścienia centrującego (jest całkiem płaski) to pikuś, trzeba go wykroić z cienkiej blachy, natomiast zrobienie pierścienia wymaga innej, droższej i bardziej zaawansowanej technologii, a obróbka stali jest trudniejsza niż mosiądzu, stąd też taki szatański pomysł (z góry skazany na niepowodzenie zresztą ). |
A mi się czemuś wydaje, że oryginalnie tam był blaszany sprężysty pierścień z "łapkami", taki jak w Kamie.
J.
:
Nie, tam był płaski, stalowy pierścień (którego często brakuje), potem uszczelka i potem dekiel i pierścień dekla. Tak jest w tej rakietce i wygląda na oryginalne rozwiązanie.
Ну, погоди!
:
Faktycznie były Rosije w takiej kopercie. Dzięki Zinajda za przypomnienie.
Nawet mam jedną taką Rosiję:
Zinajda napisał/a: |
Chyba taka sama była koperta w "Rossiji". |
Faktycznie były Rosije w takiej kopercie. Dzięki Zinajda za przypomnienie.
Nawet mam jedną taką Rosiję:
:
Odpowiedz do tematu
Znowu się zaczyna !
Ну, погоди!