Drodzy koledzy, przyjaciele, najmilsi
Po konsultacjach z Santino, zabieram sie powoli do wykonania wlasnego projektu....
Na poczatek, dla przetarcia szlakow, chce wykonac cos, co jest sprawdzone, sliczne i takie czego mi do kolekcji trzeba, czyli Marine z rzymskimi indeksami
Jak zapewne Pan Bow wie, mam juz Marine z arabskimi, made by Kemmner.
Zegar bedzie napedzany mechanizmem molnija 3602
Koperta zostanie uzyta od mojego Parniska (taka jakiej Santino uzyl w swoim A1)
Wskazowki jak przystalo na marine, barwione termicznie, bijace roznym odcieniem niebieskiego.
Jesli zas chodzi o tarcze, to wykonalem wstepne przymiarki i prezentuje sie ona tak:
Nie ukrywam, ze brak mi na niej jakiegos napisu. Niestety nie mam tak pieknie brzmiacego nicka jak "Santino" wiec musze raczej obmyslec cos nowego. Mialem pomysl na czyms w stylu: pasja w wersji francuskiej, czyli "La Passion"
Bede bardzo wdzieczny za wasze uwagi i wskazowki. Jestem w tym kompletnym amatorem
Odpowiedz do tematu
: Marine z cyferkami rzymskimi
:
Hilton.
Ale tak poważnie to się cieszę z następnego takiego pomysłu.
Ale tak poważnie to się cieszę z następnego takiego pomysłu.
:
selassje, calkiem to wszystko podobne
nie ukrywam jednak, ze jestem pod wplywem Stowy, Steńka i calej tej ekipy
widac to zreszta chyba na tym moim rysunku. generalnie w moim odczuciu to brak mi tylko napisu, ale nie wiem co by tam umiescic, nie chce tez nic na sile, jak co to wole juz w wersji takowej pozostawic.
probowalem tez z "mechaniczny", ale wtedy jestem coraz bardziej podobny do Santino, a tez tego chce uniknac
nie ukrywam jednak, ze jestem pod wplywem Stowy, Steńka i calej tej ekipy
widac to zreszta chyba na tym moim rysunku. generalnie w moim odczuciu to brak mi tylko napisu, ale nie wiem co by tam umiescic, nie chce tez nic na sile, jak co to wole juz w wersji takowej pozostawic.
probowalem tez z "mechaniczny", ale wtedy jestem coraz bardziej podobny do Santino, a tez tego chce uniknac
:
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-09-21, 09:58, w całości zmieniany 1 raz
sama tarcze mam juz w dordze pocztowej
wkleje fotki jak tylko dojedzie
Blaz, jedli isc droga hoteli, to moze na poczatek: "Felix - hotel robotniczy"
wkleje fotki jak tylko dojedzie
Blaz, jedli isc droga hoteli, to moze na poczatek: "Felix - hotel robotniczy"
Ostatnio zmieniony przez Karolewskiej 2011-09-21, 09:58, w całości zmieniany 1 raz
:
chodziło mi o przerobienie samej tarczy tzn, usunięcie napisu sekonda, made in zsrr itp
acha, co do napisu to moze cos po łacinie
jakies
Ad rem
czy inne
Ars amandi
Ostatnio zmieniony przez selassje 2011-09-21, 10:15, w całości zmieniany 1 raz
Svedos napisał/a: |
Ta Sekonda to inaczej obrandowana Mołnia, więc tarcza będzie pasować bo to ten sam werk |
chodziło mi o przerobienie samej tarczy tzn, usunięcie napisu sekonda, made in zsrr itp
acha, co do napisu to moze cos po łacinie
jakies
Ad rem
czy inne
Ars amandi
Ostatnio zmieniony przez selassje 2011-09-21, 10:15, w całości zmieniany 1 raz
: Re: Marine z cyferkami rzymskimi
A tam, wal Pan "Karolewskiej", takiego czegos na pewno nikt inny sobie nie zrobi
Bardzo mi sie ten pomysl podoba...
Karolewskiej napisał/a: |
(...) Niestety nie mam tak pieknie brzmiacego nicka jak "Santino" wiec musze raczej obmyslec cos nowego. Mialem pomysl na czyms w stylu: pasja w wersji francuskiej, czyli "La Passion"(...) |
A tam, wal Pan "Karolewskiej", takiego czegos na pewno nikt inny sobie nie zrobi
Bardzo mi sie ten pomysl podoba...
Jakigos mie Ponie Buoze stwuozyl, takigo mie mos...
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe
:
Nooo
selassje napisał/a: |
Ars amandi |
Nooo
:
A może imię swoje, albo nazwisko...?
Może i jedno i drugie?
Janek tak zrobił, ale nie mogę teraz foty znaleźć.
Janek wkleisz?
Może i jedno i drugie?
Janek tak zrobił, ale nie mogę teraz foty znaleźć.
Janek wkleisz?
:
Karolewskiej, - Genialny pomysł - gorąco kibicuję. Obserwując zegarki Santino też nieśmiało o takim czymś myślałem. Czekam na efekty!
:
Może Charleroi? Szarleuła.
Historia miasta Charleroi zaczyna się w roku 1666. Wiosną tegoż toku Francisco Castel Rodrigo, gubernator Niderlandów w służbie pięcioletniego Karola II, skonfiskował te tereny lokalnym lordom, by wybudować fortecę nad Sambrą. We wrześniu zmieniono nazwę z Charnoy na Charles-Roy, na cześć Karola II. W rejestrze parafii w Charnoy z roku 1666 znaleźć można chronostych FVNDATVR CAROLOREGIVM (MLCDVVVI). Rok później armia Ludwika XIV pod dowództwem Turenne obległy nieukończoną fortecę. Sebastian Vauban dokończył budowy fortyfikacji; przyszłe miasto otrzymało przywileje; zbudowano most na rzecze, a wolna ziemie została rozdzielona pomiędzy mieszkańców.
– miasto w zachodniej Belgii, w prowincji Hainaut. Leży na północno-zachodnim krańcu wyżyny Condruzien Plateau (Ardeny), nad rzeką Sambrą (lewy dopływ Mozy). Mieszkańcy miasta są nazywani Carolos.
Historia miasta Charleroi zaczyna się w roku 1666. Wiosną tegoż toku Francisco Castel Rodrigo, gubernator Niderlandów w służbie pięcioletniego Karola II, skonfiskował te tereny lokalnym lordom, by wybudować fortecę nad Sambrą. We wrześniu zmieniono nazwę z Charnoy na Charles-Roy, na cześć Karola II. W rejestrze parafii w Charnoy z roku 1666 znaleźć można chronostych FVNDATVR CAROLOREGIVM (MLCDVVVI). Rok później armia Ludwika XIV pod dowództwem Turenne obległy nieukończoną fortecę. Sebastian Vauban dokończył budowy fortyfikacji; przyszłe miasto otrzymało przywileje; zbudowano most na rzecze, a wolna ziemie została rozdzielona pomiędzy mieszkańców.
– miasto w zachodniej Belgii, w prowincji Hainaut. Leży na północno-zachodnim krańcu wyżyny Condruzien Plateau (Ardeny), nad rzeką Sambrą (lewy dopływ Mozy). Mieszkańcy miasta są nazywani Carolos.
hrg.pl
:
Krzysztof Krawczyk
Edit: Split, ale co autor ma na myśli?
Odpowiedz do tematu
Karolewskiej napisał/a: |
myslalem jeszcze ewentualnie o swoich inicjalach czyli KK |
Krzysztof Krawczyk
Edit: Split, ale co autor ma na myśli?