Cześć.
Chciałem się z Wami podzielić pewnymi małymi, ale cieszącymi mnie poprawkami mojego Vodolaza, tym bardziej, że sam sobie zrobiłem co nieco
Zegarek był w wersji szczotkowanej, którą postanowiłem zamienić na polerowaną.
Tak wyglądał przed (widać, jak szkiełko odbija dosłownie wszystko):
Zakupiłem zatem nowe szkiełko oraz oddałem je do pokrycia obustronnie powłokami AR (koszt 20 zł plus VAT) - stare było już trochę porysowane i do pokrywania powłokami się nie nadawało, a koszt nowego to 20 zł, więc jakoś to przebolałem
Koperta wymaga jeszcze dopieszczenia szmatką CapeCod, ale i tak jest już nieźle.
Ponadto kazałem zegarmistrzowi obciąć czerwoną część śmigła sekundnika - jakoś wolałem pojedynczą wskazówkę.
Założyłem nowy pasek - gruby na 5,5 mm - od TimePiece Republik - zajebiste mają klamry! Nie te pre-V, tylko te drugie. Koszt paska nie mały, ale efekt dobry. No, można by się przyczepić do szycia, ale w zasadzie opis tego paska to powinna być osobna recka.
A wiec czas na zdjęcia - nic nadzwyczajnego, z komórki, zegarka też nie szykowałem jakoś specjalnie do zdjęć. Ale mimo wszystko są OK, jak sądzę.
Jestem bardzo zadowolony z powłok - to naprawdę dobrze wydane 25 zł Rzeczywiście znacznie ograniczają odbicia, a te które już muszą być, są słabe i zielonkawe.
Również polerka bardzo mi się podoba. Pasek również - nie spolerowałem jeszcze klamerki do kompletu, ale wkrótce się tym zajmę.
Ogólnie rzecz biorąc zmiany oceniam na duży +.
Zamierzam jeszcze zrobić jedną rzez: uczynić koronkę bardziej przyjazną nadgarstkowi
Trochę orcuje - nie jest to może jakieś bardzo uciążliwe, ale podejrzewam, że jak nieco przyokraglę zewnętrzny rant koronki to będzie dużo lepiej, a i komfort nakręcania zegarka nie spadnie - koronka i tak jest bardzo szeroka (a może raczej długa??).
No i to tyle na dziś. Pzd.
Edycja ze względu na rozmiar zdjęć - na przyszłość proszę używać fotek max 800x600
Odpowiedz do tematu
: Vodolaz po małych poprawkach.
Ostatnio zmieniony przez kadarius 2011-09-02, 17:05, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez kadarius 2011-09-02, 17:05, w całości zmieniany 1 raz
:
Może i dobrze wydałeś te 25 zł, ale zdjęć dobrze nie wkleiłeś. SĄ ZA DUUUUŻE!!!
Witajcie na Forum chinawatches.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
Przynależność do forum nie jest obowiązkowa.
:
No widzę, że duże, ale nie wiem jak to zrobić, żeby były akurat.
W ostateczności można się pobawić Ctrl+Scroll.
Wtedy zdjęcia się zmniejszają, ale i tekstu nie da się odczytać
Somebody help me!
W ostateczności można się pobawić Ctrl+Scroll.
Wtedy zdjęcia się zmniejszają, ale i tekstu nie da się odczytać
Somebody help me!
:
wyedytowałem twojego posta i zmniejszyłem zdjęcia - w przyszłości zmniejszaj fotki przed wrzuceniem albo używaj w imageshacku opcji "zmiana rozmiaru obrazu"
jerry napisał/a: |
Somebody help me! |
wyedytowałem twojego posta i zmniejszyłem zdjęcia - w przyszłości zmniejszaj fotki przed wrzuceniem albo używaj w imageshacku opcji "zmiana rozmiaru obrazu"
:
jerry, - bardzo fajny modzik. A Vodołaz bardzo przyjemny! Czekamy na dalsze zmiany
:
pytanie za 10 punktów, gdzie nakładałeś powłoki AR?
:
Ostatnio zmieniony przez jerry 2011-09-02, 23:15, w całości zmieniany 2 razy
Powłoki nakładano w laboratorium optycznym Szajna.
http://www.szajna.com.pl/uszlachetnienie1.php
Dzięki za wyedytowanie wielkości zdjęć - na przyszłość będę je zmniejszał, o Panie!
Aha, dodam jeszcze, że mój egzemplarz Vodolaza jest na 3603 - z antyszokiem
http://www.szajna.com.pl/uszlachetnienie1.php
Dzięki za wyedytowanie wielkości zdjęć - na przyszłość będę je zmniejszał, o Panie!
Aha, dodam jeszcze, że mój egzemplarz Vodolaza jest na 3603 - z antyszokiem
Ostatnio zmieniony przez jerry 2011-09-02, 23:15, w całości zmieniany 2 razy
:
Powłoki super, poler nawet też.
Ale tą wskazowkę to po kiego grzyba obcinałeś?
Ale tą wskazowkę to po kiego grzyba obcinałeś?
:
Jerry, świetnie to wyszło. Którą powłokę konkretnie brałeś?
Foch und Ch.
:
Też jestem zdania, że obcięcie sekundowej sprawiło przekroczenie cukru w cukrze
Tarcza stała się mdła, nic tam nie ożywia.
Poza tym - super.
Tarcza stała się mdła, nic tam nie ożywia.
Poza tym - super.
:
dla mnie "podwójna" wskazówka zawsze była bez sensu - i to było prawdziwe "przekroczenie cukru w cukrze"
kolega zwyczajnie obciął nie tą część sekundowej co trzeba
poza tym zmiany na +
ALAMO napisał/a: |
Też jestem zdania, że obcięcie sekundowej sprawiło przekroczenie cukru w cukrze
Tarcza stała się mdła, nic tam nie ożywia. Poza tym - super. |
dla mnie "podwójna" wskazówka zawsze była bez sensu - i to było prawdziwe "przekroczenie cukru w cukrze"
kolega zwyczajnie obciął nie tą część sekundowej co trzeba
poza tym zmiany na +
:
dasz radę ją pokazać ?
Odpowiedz do tematu
kadarius napisał/a: |
najlepszą amputację przeprowadził Korba i to jest słuszny kierunek zmian |
dasz radę ją pokazać ?