Sława jak bazarowy roleks?
Odpowiedz do tematu

: Sława jak bazarowy roleks?
Na allegro znalazłem takie coś:

czyżby próba podreperowania sprzedaży po zmianie ustroju? (o ile dobrze widzę tam już jest "sdielano w rosiji")

I jeszcze link do aukcji... http://allegro.pl/zegarek...1792112503.html

Ostatnio zmieniony przez kwater 2011-08-28, 11:26, w całości zmieniany 1 raz
:
O kurcze ale hybryda , pierwszy raz coś takiego widzę :shock:

:
Czy mi sie wydaje-ale była starsza wersja-ciut ładniejsza...

:
Była Feluś w podobnej kopercvie kwarcówka.
Ale toto - to zabijcie nie wiem :shock:

:
a co on tam pokazuje na tych małych tarczach ? siłę wiatru
W życiu nie widziałem takiej Sławy

:
Długo myślałem gdzie to wstawić, pierwotnie miało być w "majstersztykach" ale przeważyła ciekawość CO TO JEST ;)

(i jak by co, to się na oną nie czaję :) )

Ostatnio zmieniony przez kwater 2011-08-28, 12:06, w całości zmieniany 1 raz
:
Były faktycznie takie Sławy. chyba nawet z podwójnym datownikiem. Nie wiem, co i komu odbiło, zeby w poważnej, jakby nei było, fabryce zrobic takie coś, ale... czasami zdarzało się w ZSRR, że "poważne" zegarki coś tam sobie udawały, głownei dotyczy to końca lat '80 i początku '90 (np niektóre zegarki były projektowane tal, żeby z daleka przypominały elektroniczne). A tu mamy pseudochrono - cóż, smutne, ale prawdziwe...

Ну, погоди! :wkurzony:
:
Mi na pierwszy rzut oka sie wydawalo,ze ktos dolozyl pale kol posrednich i zrobil drugi czas w formie regulatora.Godziny na 12, minuty na 4:30 i sekundy na 7:30.

"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
kiedyś na allegro była taka Sława i sprzedawca opisał, że te malutkie wskazówki to poprzyklejane atrapy

СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
M_alice
[Usunięty]
:
Zgadza się. Mam podobną, tylko z podwójnym kalendarzem na 6. Małe wskazówki to ozdóbki, atrapy.

:
M_alice napisał/a:
Zgadza się. Mam podobną, tylko z podwójnym kalendarzem na 6. Małe wskazówki to ozdóbki, atrapy.

Bracia ze wschodu to mają fantazję :)

Zapraszam na bloga z kolekcją moich starych zegarków.
www.mechanicznezegarki.pl lub www.starezegarki.blogspot.com
:
Mam sławę w takiej kopercie - to już "rasija".

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum