Wątpię - zbyt duża ingerencja w mechanizm a właściwie konstrukcja zupełnie nowego mechanizmu. Zastanawiałem się na poczatku czy przypadkiem dodatkowa koronka nie jest do ustawiania tej dodatkowej wskazówki ale to tez bez sensu - budujemy zupełnie nowy werk. A to co zaproponowałem (czyli obrotowa tarcza i dodatkowe wskazanie 24h) jest banalne do zrealizowania - w werku 2416 (z datą gdzie są dłuzsze tuleje) w miejscu usunietego kalendarza dodajemy tak naprawde dwa dodatkowe koła zebate z czego jedno jest jednocześnie osią dodatkowerj wskazówki realizującej wskazanie 24h. Reszta to tylko powiekszona koperta z obrotowym pierscieniem obracanym dodatkowa koronką - identyczne rozwiazanie jak w rakietach z wiecznym kalendarzem czy orientach - potwierdza to fakt, ze tarcza jest wyrażnie dzielona - po co innego byłoby ja dzielić ?
edyta - po zastanowieniu to nawet dodajemy jedno koło - drugie mamy juz w produkcji - jest to oś wskazówki kalendarza z kosmosa. Przypuszczam, że wzieli werk kosmosa, wywalili mechanikę kalendarza (zostawiając tylko oś wskazówki) a w miejsce usunietego mechanizmu dali jedno koło zebate realizujące przełożenie dla 24h wskazania.
Podobna praktyka zastosowana była (imho) w pokazanej na pierwszej stronie pabiedzie ze strefami czasowymi - werk zapewne jest ten sam co w normalnej, po prostu zamiast wskazówki godzinowej jest tarcza z nazwami miast - banalna modyfikacja drastycznie zmieniająca odbiór zegarka