witam, jak w temacie, dotarl do mnie parnisowy pilot 47mm, i wymyslilem coby przemalowac/wymienic wskazowki na niebiesko/ie...
Macie pomysla?
parnis robi megabigjumbo piloty z niebieskimi wskazowkami ale chyba do mojego nie wleza jak myslicie?
Adam
Odpowiedz do tematu
: niebieskie wskazowki do pilota...
:
Powinny wejść. Minutowa z 55mm ma wg moich pomiarów w programie graficznym około 18-18,5mm, w zasadzie tyle samo, co przeszczepione, większe w moim Parnisie :
Sekundową być może będzie trzeba skrócić, no i inna kwestia to praca przy tulejkach, nie sprawdzałem jakie średnice są w DG w 55mm, a jakie ma ST w 47mm. Komplet niebieskich nie powinien Cię dużo wynieść, można zaryzykować i pokombinować.
Sekundową być może będzie trzeba skrócić, no i inna kwestia to praca przy tulejkach, nie sprawdzałem jakie średnice są w DG w 55mm, a jakie ma ST w 47mm. Komplet niebieskich nie powinien Cię dużo wynieść, można zaryzykować i pokombinować.
:
Helena ma niebieskie - na ETA - może średnice będą pasować
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
pietrek78 fajne wskazowy...
ja mam pilota z sekunda na "6", chce zmienic wskazowki po pierwsze primo bo niebiekie muszom byc i basta, i po drugie primo w moim egzemplarzu bialy na indeksach jest rozny od tego bialego na wskazowkach... szlag mnie trafia jak na to patrze...
bow tylko jak spradwdzic ta srednice...?
ja mam pilota z sekunda na "6", chce zmienic wskazowki po pierwsze primo bo niebiekie muszom byc i basta, i po drugie primo w moim egzemplarzu bialy na indeksach jest rozny od tego bialego na wskazowkach... szlag mnie trafia jak na to patrze...
bow tylko jak spradwdzic ta srednice...?
:
Jak masz pilotkę z mała na 6, to zapewne jest to wersja na anitasie i tutaj nie będą wskazówki od ETA pasować...
:
Ostatnio zmieniony przez Szczupic 2011-09-20, 20:06, w całości zmieniany 2 razy
Podbije temat potrzebuje niebieskich pilotowych wskazówek do mechanizmu Sea Gull ST-36 z sekundą na dziewiątej
Ostatnio zmieniony przez Szczupic 2011-09-20, 20:06, w całości zmieniany 2 razy
: Re: niebieskie wskazowki do pilota...
Wlezą. Mam tego Parnisa, wstawili w nim wskazówki identyczne jak w Ticino 47 (a właściwie 48) mm. Tak nawiasem mówiąc jest to parnisowe plucie w twarz, z bliskiej odległości i bez celowania, bo te wskazówki są po prostu o wiele za krótkie do zegarka 55-milimetrowej średnicy!
adamku111 napisał/a: |
(...) Parnis robi megabigjumbo piloty z niebieskimi wskazowkami ale chyba do 47 mm nie wleza jak myslicie? (...) |
Wlezą. Mam tego Parnisa, wstawili w nim wskazówki identyczne jak w Ticino 47 (a właściwie 48) mm. Tak nawiasem mówiąc jest to parnisowe plucie w twarz, z bliskiej odległości i bez celowania, bo te wskazówki są po prostu o wiele za krótkie do zegarka 55-milimetrowej średnicy!
:
Plucie w twarz to zrobienie takiej fajnej tarczy w takim dużym rozmiarze!!!
Gdyby tylko zeszli na rozsądne 47mm...
Gdyby tylko zeszli na rozsądne 47mm...
:
Niebieskie pilotowe wskazowki z centralną sekundą znalazłem .....
Niestety nie moge nigdzie dorwać z małą sekundową a mam fajny mechanizm z sekundą na 9
Niestety nie moge nigdzie dorwać z małą sekundową a mam fajny mechanizm z sekundą na 9
:
"Zrobienie fajnej rzeczy" w sensie wstawienia za małych wskazówek, które nie pasują ni huhu do wymiaru zegarka, czy w sensie wyprodukowania naprawdę byle jak wykonanego (choć taniego) zegarka? Dla mnie żadne z powyższych nie jest fajne. Szkoda, że Ticino nie ma w ofercie tej średnicy...
A 47-48 mm robią już prawie wszyscy - wg mnie atrakcją jest oryginalny rozmiar 55 mm
Aha! Pisząc wyżej, że wskazówki wlezą miałem na myśli tylko ich długość - nie wiem, jak z mocowaniem na osi.
bow napisał/a: |
Plucie w twarz to zrobienie takiej fajnej tarczy w takim dużym rozmiarze!!!
Gdyby tylko zeszli na rozsądne 47mm... |
"Zrobienie fajnej rzeczy" w sensie wstawienia za małych wskazówek, które nie pasują ni huhu do wymiaru zegarka, czy w sensie wyprodukowania naprawdę byle jak wykonanego (choć taniego) zegarka? Dla mnie żadne z powyższych nie jest fajne. Szkoda, że Ticino nie ma w ofercie tej średnicy...
A 47-48 mm robią już prawie wszyscy - wg mnie atrakcją jest oryginalny rozmiar 55 mm
Aha! Pisząc wyżej, że wskazówki wlezą miałem na myśli tylko ich długość - nie wiem, jak z mocowaniem na osi.
:
Ostatnio zmieniony przez adamku111 2011-10-01, 08:55, w całości zmieniany 4 razy
Odpowiedz do tematu
W tym Tao sa niebieskie wskazowki, tylko srednica zegara to 44mm...
http://store.taowatch.us/TAO-052BD.aspx
Tylko gdzie mozna takie wskazowki kliknac, jak do tej pory nigdzie ich nie znalazlem...
http://store.taowatch.us/TAO-052BD.aspx
Tylko gdzie mozna takie wskazowki kliknac, jak do tej pory nigdzie ich nie znalazlem...
Ostatnio zmieniony przez adamku111 2011-10-01, 08:55, w całości zmieniany 4 razy