Odpowiedz do tematu
:
Czyli nie spełniają norm ISO. Znaczy nie sprawdzają każdego modelu.
Tak jak mówiłem - np. tylko jeden model ze SG takie normy spełnia: nowa Certina DS Action.
Tak jak mówiłem - np. tylko jeden model ze SG takie normy spełnia: nowa Certina DS Action.
:
dzięki za odpowiedź
to znaczy, że jak kupię sobie Marinemastera to oprócz 600-metrowej wanny, muszę jeszcze skombinować butlę z mieszanką gazową
to znaczy, że jak kupię sobie Marinemastera to oprócz 600-metrowej wanny, muszę jeszcze skombinować butlę z mieszanką gazową
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Panowie.
Nie trzeba badać wszystkich egzemplarzy aby mieć ogromna pewność wodoszczelności wszystkich. Wystarczy odpowiednio zastosowana statystyka.
Nie trzeba badać wszystkich egzemplarzy aby mieć ogromna pewność wodoszczelności wszystkich. Wystarczy odpowiednio zastosowana statystyka.
:
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2011-07-27, 20:38, w całości zmieniany 1 raz
To też racja.
Nie to, że ja nie wierzę, iż mali producenci produkują wodoszczelne zegarki, ale chodzi po prostu o moją ciekawość zagadnienia.
Nie to, że ja nie wierzę, iż mali producenci produkują wodoszczelne zegarki, ale chodzi po prostu o moją ciekawość zagadnienia.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2011-07-27, 20:38, w całości zmieniany 1 raz
:
Tak, zapewne jakas wersja six sigma, czy tez moze "zwykla" kontrola jakosci.
Blaz pisal raz o "egzemplarzu", a raz o "modelu", przyjalem "model".
kkwpk napisał/a: |
Panowie.
Nie trzeba badać wszystkich egzemplarzy aby mieć ogromna pewność wodoszczelności wszystkich. Wystarczy odpowiednio zastosowana statystyka. |
Tak, zapewne jakas wersja six sigma, czy tez moze "zwykla" kontrola jakosci.
Blaz pisal raz o "egzemplarzu", a raz o "modelu", przyjalem "model".
Jakigos mie Ponie Buoze stwuozyl, takigo mie mos...
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe
:
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2011-07-27, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
Norma Diver's przewiduje sprawdzanie wodoszczelności każdego EGZEMPLARZA danego modelu. Dlatego tak mało modeli ma takie oznaczenie.
Pytałem się czy któryś model jakiegoś producenta spełnia taką normę.
Pytałem się czy któryś model jakiegoś producenta spełnia taką normę.
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2011-07-27, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
:
Hej
Mój pierwszy post na grupie - więc dzień dobry wszystkim.
Dodatnie "Air' oznacza że zegarek nie będzie zanurzany na więcej niż 63 metry (stare normy), 50m (bieżące normy), 42 m (zalecenia większości federacji). Głębiej się nie zejdzie na powietrzu ze względu na narkozę azotową i toksyczność tlenową. Więc realne nadciśnienie będzie wynosić max 6,3 bar - a nie 20 jak przy teście.
Oznaczenie He - oznaczałoby że zegarek mógłby być zanurzony do 400m. (to granica stosowania trimixów) Głębiej to by musiał mieć oznaczenie He-H-O ( mieszanki helitrox)
Radziecką amfibię sprężałem kilkukrotnie do 8 bar - nic jej nie było.
Smok napisał/a: |
dlaczego do słowa diver's są jeszcze dodawane np. Air jak w Oriencie, albo Hs-Gas jak w Seiko
w radzieckich amfibiach jest tylko napis Wodonjepronicajemyje |
Hej
Mój pierwszy post na grupie - więc dzień dobry wszystkim.
Dodatnie "Air' oznacza że zegarek nie będzie zanurzany na więcej niż 63 metry (stare normy), 50m (bieżące normy), 42 m (zalecenia większości federacji). Głębiej się nie zejdzie na powietrzu ze względu na narkozę azotową i toksyczność tlenową. Więc realne nadciśnienie będzie wynosić max 6,3 bar - a nie 20 jak przy teście.
Oznaczenie He - oznaczałoby że zegarek mógłby być zanurzony do 400m. (to granica stosowania trimixów) Głębiej to by musiał mieć oznaczenie He-H-O ( mieszanki helitrox)
Radziecką amfibię sprężałem kilkukrotnie do 8 bar - nic jej nie było.
:
Marcel witamy się w odpowiednim dziale.
:
Nasunęło mi się pytanie związane z wodoszczelnością. Po paru latach będzie trzeba nasmarować mechanizm i wymienić uszczelki - czy dostępność na miejscu odpowiedniego rozmiaru uszczelek nie będzie problemem?
:
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-08-08, 20:35, w całości zmieniany 2 razy
Na forum thedivewatchconnection.com Chris Galbraith zamieścił kilka zdjęć z testów wodoszczelności Sharkmastera i Tortugi:
Ponawiam pytanie z poprzedniego posta - czy ktoś wie jak to jest z dostępnością uszczelek na zmianę?
Skaluj zdjęcia
Toć przeskalowałem w Imageshack Uploaderze... chyba, że przez pomyłkę wybrałem złą pozycję.
Ponawiam pytanie z poprzedniego posta - czy ktoś wie jak to jest z dostępnością uszczelek na zmianę?
Skaluj zdjęcia
Toć przeskalowałem w Imageshack Uploaderze... chyba, że przez pomyłkę wybrałem złą pozycję.
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2011-08-08, 20:35, w całości zmieniany 2 razy
:
Widać szybko firmy się uczą jak udowodnić wodoszczelność.
:
To jeszcze mi powiedzcie po czym widzą, że puściła koperta w suchym teście. Zmiana ciśnienia w środku?
:
Odpowiedz do tematu
Ehhh, gdyby ta Tortuga miała uszy... Już bym ją miał na łapie.