Nie wiem czy nie najmniejszy z seryjnie robionych radzieckich zegarków-> Czajka 17 kamieni
Średnica koperty bez koronki 17mm, dla porównania z MM.
Oryginalnie brak sekundnika. Godzinowa sie schowała
Odpowiedz do tematu
: Malutka oj malutka
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Nie najmniejsza, były mniejsze. Ale faktycznie jeden z mniejszch sovietów.
Ну, погоди!
:
Wszystkie Czajki na 1600 są małe
:
Zapraszam na bloga z kolekcją moich starych zegarków.
www.mechanicznezegarki.pl lub www.starezegarki.blogspot.com
Paaanie a weź Pan napraw takie cuś. Chyba ze 3 dni składałem za pierwszym razem Wołgę (protoplastkę Czajki)
:
Uomatkoboskiczęstochposko! Istna masakra! tak dla treningu przekładałem w czymś takim włos z jednego balansu na drugi (kolega z tego forum wysłał mi ostotno trochę czajeczek ). Udało się, ale założyć potem balans z powrotem - brrrr ohyda. G... widać, nie wiem, czy włos jest już w regulatorze i można go zakręcić, czy jest jeszcze obok - istny koszmar. Pare razy walczyłęm też z remontuarem, a raz montowałem cały mechanizm Sławy 1600. Tak, to jest za małe, a jak pomyślę, ze są jeszcze mniejsze. Choć ze Sławą, musze przyznać, poszło mi o wiele łatwiej
Ну, погоди!
:
Nawet mi nie przypominaj Tam absolutnie nic nie widać, nawet z mega powiększeniem większość pracy wykonuje się na ślepo i się robi się aż się zrobi
:
Ja tam zawsze się trzymałem z dala od takiej biżuterii
Swego czasu dostałem na warsztat GUBa 5x7 linii (kaliber 09-20 bodaj) do wklejenia palca przerzutnika. NIGDY WIĘCEJ !!!
J.
Swego czasu dostałem na warsztat GUBa 5x7 linii (kaliber 09-20 bodaj) do wklejenia palca przerzutnika. NIGDY WIĘCEJ !!!
J.
:
Taaa może nie jestem pro, ale w dużych amerykańskich 18 wygląda to już dość nieziekawie, a w takich damkach przerzutnika to prawie nie widać
Ну, погоди!
:
Jedyny plus po takiej robocie jest taki, że jak potem usiądziesz do "zwykłego" mechanizmu to wszystko wydaję się takie ooogromne i proste do złożenia
:
Odpowiedz do tematu
Ano tak. Po zożeniu tej Slawy 1600 zwykłą Pabiedka nie robi już zbyt dużego wrażenia, w każdym razie nie takie, jak kiedyś
Ну, погоди!