Wszyscy wiedza o Omedze, literka Omega wygrawerowana w centrum szkielka (tak jak tu w mojej Connie):
Inna firma, ktora sygnowala szkielka jest moj ulubiony Universal ("U" w centrum szkielka), niestety to duza rzadkosc (nikt nie produkuje, ani nie dostarcza czesci zamiennych do zegarkow tej firmy) - mam 3 Universale ze szkielkim plexi, zaden nie ma oryginalnego szkielka.
Ostatnio jednak, przy okazji czyszczenia nowego nabytku, spotkala mnie mala niespodzianka. Oto Eterna z oryginalnym, sygnowanym szkielkiem (piec kropek - odpowiadajacych kulkom w lozyskowaniu rotora - wynalazek Eterny):
Czy ktos kojarzy jeszcze jakies sygnowane plexiglasowe szkielka?
Odpowiedz do tematu
: Zegarki jakich firm mialy sygnowane szkielko?
Ostatnio zmieniony przez zbyszke 2010-03-13, 14:25, w całości zmieniany 2 razy
Ostatnio zmieniony przez zbyszke 2010-03-13, 14:25, w całości zmieniany 2 razy
:
Szlifowanie krawędzi się liczy ?
Bo w ZSRR tylko Czajka to robiła.
Bo w ZSRR tylko Czajka to robiła.
:
Tez pomyslalem o czyms w tym rodzaju - Rolex ze slawetna lupka - plexiglas - lupka wystaje, wymaga od czasu do czasu przepolerowania:
http://img130.imageshack.us/i/dsc03248w.jpg/
http://img130.imageshack.us/i/dsc03248w.jpg/
:
Roamer (anfibio) i Certina (mała wodoszczelna damka z serii sea horse) też tak miały.
Widocznie jak ding-dongi z hong-kongu za dużo podróbek w latach 70-tych zaczeli robić to się taka "moda" pojawiła lub dla oznaczenia orginalnych szkiełek przy zachowaniu szczelności zegarka.
Widocznie jak ding-dongi z hong-kongu za dużo podróbek w latach 70-tych zaczeli robić to się taka "moda" pojawiła lub dla oznaczenia orginalnych szkiełek przy zachowaniu szczelności zegarka.
:
Ostatnio zmieniony przez zbyszke 2010-03-13, 13:57, w całości zmieniany 1 raz
Ciag dalszy nastapil szybciej niz myslalem. moj nowy nabytek ma sygnowane szkielko. Zrobienie zdjec nie bylo proste ze wzgledu na polowe warunki (jestem poza domem) i ciemna tarcze, ale cos tam widac:
Ostatnio zmieniony przez zbyszke 2010-03-13, 13:57, w całości zmieniany 1 raz
:
Nooo ...
A sam zegarek może byś pokazał ??
A serio - z czego jest szkiełko ? Bo zadziwiajaco dobra kondycja jak na stan koperty?
A sam zegarek może byś pokazał ??
A serio - z czego jest szkiełko ? Bo zadziwiajaco dobra kondycja jak na stan koperty?
:
co ślepemu po oczach poszukaj ALAMO
ALAMO napisał: |
Nooo ...
A sam zegarek może byś pokazał ?? |
co ślepemu po oczach poszukaj ALAMO
:
Alamo, na kizi ktoś (dość dawno temu) pokazywał Pobiedę z lat 80, która miała szlifowane szkło, tylko tam były to bardzo drobne pionowe wycięcia - wyglądało to na oryginał.
:
Ciekawy szczegół trzeba przyznać.
:
Widać pasowało
zbyszke napisał/a: |
Kolejna firma, ktora miala sygnowane szkielka - Movado. Chociaz o dziwo w Longinesie:
|
Widać pasowało
:
Ostatnio zmieniony przez zbyszke 2012-08-18, 19:26, w całości zmieniany 1 raz
W uzupelnieniu do posta Forumowicza: misinek. Przypadkiem znaleziona, mala niespodzianka: Roamer - the original signed crystal with an "R" in the centre:
Ostatnio zmieniony przez zbyszke 2012-08-18, 19:26, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Nie, zdjecie zajumane z TZ.