Pęknięte szkło w Maryśce
Odpowiedz do tematu

:
Pietrek78 napisał/a:
Gdzieś tu w odmętach Kuba kupował fajne wypukłe pleksi o odpowiednim rozmiarze, chyba z niemieckiego jebaja. Ja poszedłem na łatwiznę, zegarmistrz wstawił pleksi i jest okej. Ale jak myślisz o modowaniu innych podobnych kopert to taniej wyjdzie kupić zestaw dziesięciu takich pleksek.

Kuba kupuje Sternkreutze bodajze - jak bedziesz mial rozmiar to zagadaj da Rudolfa i zamowi Ci z cousins uk, bo trzeba tam na firme.

"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Dogadałem się już z Kubą, więc na dniach Marysia powinna być fully operational.

:
No i mnie też to spotkało. :evil:
Uwielbiałem tę Marynę z wypukłym szkłem. Po lekkim zmodowaniu zegar wyglądał naprawdę kozacko. Któregoś ranka otwieram pudełko z zegarkami i moim oczom ukazał się taki oto widok:

Jest szansa wstawić w PL takie szkło, czy pozostaje tylko opcja plexi?

Segoy
:
Oczywiście że jest. Oprócz zwykłych sferyków można spotkać tez tak samo wypukłe rozmiary do narecznych, wisiorków i kieszonkowych i to bez oczek.

Pozdro!!!
Maras68
[Usunięty]
:
Segoy: "No i mnie też to spotkało :evil:
Uwielbiałem tę Marynę z wypukłym szkłem. Po lekkim zmodowaniu zegar wyglądał naprawdę kozacko. Któregoś ranka otwieram pudełko z zegarkami i moim oczom ukazał się taki oto widok"

A już robiłem przymiarkę do kupna MM a tu czytam takie kwiatki :( ale pewnie to jednostkowe przypadki...

Ostatnio zmieniony przez Maras68 2012-07-12, 14:56, w całości zmieniany 2 razy
:
Ta wersja z wypukłym szkłem jest trudno dostępna. Mają ją na fotkach majfrendzi ale wysyłają zamiast tego wersję z płaskim szkłem.
Producent zrezygnował z wypukłego szkła - tak piszą. Pewnie dlatego, że to nie były jednostkowe przypadki.
Pytałem trzech majfrendów czy mają takie szkła, albo koperty ze szkłem i lipa - nie mają.

Segoy
Maras68
[Usunięty]
:
Segoy napisał/a:
Ta wersja z wypukłym szkłem jest trudno dostępna. Mają ją na fotkach majfrendzi ale wysyłają zamiast tego wersję z płaskim szkłem.
Producent zrezygnował z wypukłego szkła - tak piszą. Pewnie dlatego, że to nie były jednostkowe przypadki.
Pytałem trzech majfrendów czy mają takie szkła, albo koperty ze szkłem i lipa - nie mają.

Dzięki za info, to wiele wyjaśnia i mogę spokojnie podejść do zakupu typowego MM :grin:

:
Jakby ktoś był zainteresowany, to poniewiera mi się po pudełku szkło od Herzowej Maryśki. Tylko że ono jest płaskie i ma lupkę pod datę. Ale jakby któryś z Kumotrów był w potrzebie to mogę poratować (jeśli tylko wymiary podpasują).

Pozdrawiam,
Bartek
:
Segoy napisał/a:

A nie mają ich chyba własnie z tego powodu ;-) - te szkła były wrażliwe na dokładność pasowania i twardość v-ringu. Jak uszczelka była za twarda, albo koperta minimalnie mniejsze światło miała - to przy zmianie temperatury/ciśnienia takie kwiatki mogły się trafiać.
Myślę że najlepszym rozwiązaniem byłaby wypukła plexa.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum