JAK ROZEBRAĆ PARNIS U-BOAT
Odpowiedz do tematu

mdlubala
[Usunięty]
: JAK ROZEBRAĆ PARNIS U-BOAT
Dokładnie tego modelu chodzi mi o górę zegarka jak to rozkręcić proszę o pomoc.

Pietrek
[Usunięty]
:
Nie wiem dlaczego chcesz rozkręcać ten zegarek "od góry"? Odkręcasz dekiel, wyciągasz koronkę (blokowana śrubką w Unitasie, 1-2 obroty luzujące śrubką, nie więcej) i wyjmujesz cały mechanizm z tarczą na zewnątrz. Chyba, że chodzi o coś innego....

mdlubala
[Usunięty]
:
Która to śruba ta przy koronie ? i po odkręceniu tej śruby wyciągam koronę na siłę ?

:
`Jak nie wiesz co to koronka, i chcesz cos wyciągać na siłe, to może naprawdę się za to nie zabieraj, tylko zanieś zegarek do zegarmistrza.

:
...mdlubala, może napisz co chcesz zrobić po rozebraniu, coby bigosu jakiegoś nie narobić.

...śrubka luzująca wałek to ta najbliżej rzeczonego wałka (przed wyjęciem koronki z wałkiem warto odkręcić koronkę od koperty)

Pietrek
[Usunięty]
:
Mała śrubeczka, srebrny łeb, najbliżej wałka. Ale nie wykręcaj jej całkowicie, bo będziesz musiał naprawiać mechanizm. Na dokręconej całkowicie: odkręcasz o jeden obrót i próbujesz wyjąć, jeśli nie wychodzi - kolejne pół obrotu i znów próbujesz. Maksymalnie po 2 obrotach koronka jest wolna.

mdlubala
[Usunięty]
:
ok dzięki rozebrałem

mdlubala
[Usunięty]
:
Robię test wodoszczelności :grin: po to go rozbieram.

:
mdlubala napisał/a:
Robię test wodoszczelności :grin: po to go rozbieram.

Jak zrobisz to koniecznie pochwal się wynikami, bo mam takiego samego a nie miałem odwagi sprawdzić. :razz:

mdlubala
[Usunięty]
:
No niestety :cry: puszcza na koronie próbuje go uszczelnić dodatkową uszczelkom napiszę jak coś to da.

mdlubala
[Usunięty]
:
Jest ok dwie uszczelki od zapalniczki i zegarek przeszedł test 5minet na jednym metrze pod wodom :mrgreen: jestem szczęśliwy .

:
Jak głęboko?

J.

:
mdlubala napisał/a:
Jest ok dwie uszczelki od zapalniczki i zegarek przeszedł test 5minet na jednym metrze pod wodom :mrgreen: jestem szczęśliwy .

;)

Jakigos mie Ponie Buoze stwuozyl, takigo mie mos...
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe :)
:
mdlubala napisał/a:

A jak się ma jedna mineta do jednej minuty, cobyśmy z kolegami faktyczny czas zanurzenia zegarka mogli poznać? :wink: :mrgreen:

:
No, metr pod wodą to długo nie powojuje :cool:

J.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum