Macie jakiegoś sprawdzonego szpeca od Seiko, który założy mi tarczę do FFF.
Gdzies mi się obiło o uszy, że na Ursynowie gdzieś jest jakiś gościu od Seikaczy.
Ma ktoś namiary na tego lub innego polecanego pana w okolicach Ursynowa, Mokotowa? Na Górczewską do p. Janka mam ostatnio w związku z masakrycznym brakiem czasu za daleko
Odpowiedz do tematu
: Szpecu, który załozy mi tarczę do FFF potrzebny
Ostatnio zmieniony przez 2011-07-05, 07:36, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio zmieniony przez 2011-07-05, 07:36, w całości zmieniany 1 raz
:
na Belgradzkiej jest serwis seiko
:
Tomirek, idź na Belgradzką 4 ale najpierw sprawdź PW. Wysyłam ci tajne hasło.
Foch und Ch.
:
Ale uważaj. Bo nawet z tym tajnym hasłem na Belgradzkiej mogą Ci tak zmienić tarczę, że i brudne paluchy na niej się znajdą, a pewne indeksy z niej znikną. Zegarek przy okazji straci wodoszczelność, a pierścień centrujący zrobi się elipsą.
TYLKO NIE Belgradzka.
TYLKO NIE Belgradzka.
:
Nie panikujmy, to tylko wymiana tarczy więc poradziłaby sobie pewnie nawet spora grupa naszych melepet
:
A podobnież zawodowy zegarmistrz sobie nie poradził.
:
Żyrafy wchodzą do szafy
kubama napisał/a: |
Wysyłam ci tajne hasło. |
Żyrafy wchodzą do szafy
:
Byłem u pana Krzysztofa z belgradzkiej właśnie z polecenia Kuby i jestem bardzo zadowolony z jego usług gdyż zreperował mi molnie z którą nawet mój zegarmistrz sobie nie poradził (a do tego momentu ze wszystkim dawał radę)
Także Tomirek jak najbardziej polecam tego zegarmistrza
Także Tomirek jak najbardziej polecam tego zegarmistrza
:
przy okazji ja zapytam - czy ci spece od seiko z Belgradzkiej mają dostęp do części do vintage? potrzebuję oryginalne szkło + prawdopodobnie uszczelkę do bullheada wraz z montażem oczywiście
dadzą radę czy trzeba się samemu zaopatrzyć w części? (jeśli trzeba samemu to nie było pytania - łódzki serwis też mi to zrobi z tym że od razu powiedzieli że części mieć nie będą)
dadzą radę czy trzeba się samemu zaopatrzyć w części? (jeśli trzeba samemu to nie było pytania - łódzki serwis też mi to zrobi z tym że od razu powiedzieli że części mieć nie będą)
:
Darek podeślij mi dokładnie czego chcesz to spytam. Z tego co wiem to oni zamawiają części z jednego centrum serwisowego Seiko na Europę gdzieś w Niemczech. Jak robiłem tam takie dziwne chrono dla Filipa to okazało się, że szkło jest tylko w Japonii albo USA więc odpuściliśmy sprawę.
Foch und Ch.
:
Ok. Dam jutro znać.
Foch und Ch.
:
Jak kiedyś byłem ze swoim wintydżem, to facet proponował mi wymianę uszczelek więc pewnie coś tam mają.
A za kłótnie jakie tu odchodziły jak mnie nie było to jeden i drugi w michę zarobi
A za kłótnie jakie tu odchodziły jak mnie nie było to jeden i drugi w michę zarobi
:
Odpowiedz do tematu
No dobra. Veni, vidi, vici Byłem na Belgradzkiej, zegarka mi nie zjedli, nie porysowali, nie pomazali tarczy... Wszystko odbyło się szybciutko, niedrogo i w bardzo miłej atmosferze a p. Krzysztof okazał się bardzo sympatycznym człowiekiem
Tak więc pierwsze wrażenie pozytywne.
Tak więc pierwsze wrażenie pozytywne.