Szkieletor z ADHD
Odpowiedz do tematu

:
U mnie sprawa wygląda tak, że płacę majstrowi za tzw gruntowny przegląd czyli czyszczenie i drobne naprawy, regulację. Za Parnisa automata Power Reserwe skasował mnie 50 zł.

jastako
[Usunięty]
:
Na Żabińskiego wyregulowali mi wczoraj zegarek za frajer i działa perfect. Za oliwienie/smarowanie krzyknęli mi 100 zł, więc i tak 50 zł taniej niż u Rosiaka. Mam jeszcze jakiegoś zegarmistrza na Grenadierów. Ponoć robi mechaniczne, więc spróbuję go jeszcze ogarnąć i podzielę się z Wami ceną.

:
Czy masz na myśli zakład p. Olejarza na Żabińskiego 3 ?

J.

jastako
[Usunięty]
:
Jacek. napisał/a:
Czy masz na myśli zakład p. Olejarza na Żabińskiego 3 ?

J.

tak, ale napisałem zakład na Żabińskiego, zamiast zakład p. Olejarza, bo obsługiwała mnie kobieta.

Byłem dziś na Grenadierów, ale tam gość nie miał nawet pojęcia jak otworzyć to cudo, dlatego podrzucę go ostatecznie na smarowanko na Żabińskiego.

jastako
[Usunięty]
:
Zgodnie z obietnicą finał moich potyczek z chińczykiem. Oddałem go Olejarzowi na smarowanie. Wziął stówę, a zegarek następnego dnia po odbiorze stanął. 2 dni po odbiorze poszedłem zareklamować robotę, ale zegarek znowu zaczął chodzić. Olejarz go wziął i oddał po kolejnych 3 dniach. Pochodził może dzień czy dwa i znów stanął. Wczoraj urwał się wahnik. Zareklamuję ten zegarek do producenta, albo kupię sobie Vostok'a...

Pozdro,
Kuba

Blaz
[Usunięty]
:
Raczej złóż reklamację u bateryjkarza i na bateryjkarza...

:
A czy ten zegarek ma naciag ręczny, czy tak jak w Seiko tylko z automatu? Bo rozumiem, ze wahnik odpadł cały, tzn razem z łożyskiem? Jeśli tak, to IMO przyczyna może tkwić po prostu w niedokręconym/odkręcającym się wahniku, który nie nakręca zegarka prawidłowo. IMO trzeba porządnie dokręcić wahnik i zobaczyć co będzie.

Ну, погоди! :wkurzony:
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum