Rudolf napisał/a: |
Koniec świata to będzie jak jakiś Chiński miliarder wykupi Oficine Panerai . |
Odpowiedz do tematu
:
:
i wsadzi ten miliarder swoje malusieńkie logo:
:
Eee tam. Panuraie łapią wszystko, co im się podsunie, więc załapią i taką legendę, że to sekretny znak wyryty na burcie łodzi podwodnej, gdy bohaterski marynarz wyszedł na zewnątrz dwa kilometry pod wodą i tak właśnie zaznaczył, że torped niet.
A wracając do Eterny. Problem będą mieli tylko ci, którzy kupowali ją dla prestiżu i pokazania jaki to świetny SZWAJCARSKI zegarek sobie kupili i że to nie jest ich ostatnie słowo. Jeśli ktoś kupił Eternę, bo mu się zwyczajnie podoba (ten model, ta marka) to żadnych problemów etycznych mieć nie będzie.
A wracając do Eterny. Problem będą mieli tylko ci, którzy kupowali ją dla prestiżu i pokazania jaki to świetny SZWAJCARSKI zegarek sobie kupili i że to nie jest ich ostatnie słowo. Jeśli ktoś kupił Eternę, bo mu się zwyczajnie podoba (ten model, ta marka) to żadnych problemów etycznych mieć nie będzie.
:
to chociaż blisko do fabryki teraz będą mieli
matyr napisał/a: |
i wsadzi ten miliarder swoje malusieńkie logo: |
:
Ale przeca Eterna nadal będzie szwajcarska, nikt na siłę nie chce zmieniać jej w markę chińską i podejrzewam, że 99% klientów zielonego pojęcia nie będzie miało, kto trzyma pakiet większościowy i gdzie ulokowany jest kapitał (bo i po co?). Zmiana kapitału niewiele ma do prestiżu marki, nie ma wpływu ani in plus ani in minus na postrzeganie produktu przez 90% klientów. Reszta jest uczulona na jakikolwiek pozaeuropejski (czyt. chiński) kapitał, ale co to zmienia. Ja kupując Eternę (teoretycznie, ale taaak, podoba mi się fąsz ) nadal będę kupował zegarek szwajcarskiej marki.
Blaz napisał/a: |
A wracając do Eterny. Problem będą mieli tylko ci, którzy kupowali ją dla prestiżu i pokazania jaki to świetny SZWAJCARSKI zegarek sobie kupili i że to nie jest ich ostatnie słowo. Jeśli ktoś kupił Eternę, bo mu się zwyczajnie podoba (ten model, ta marka) to żadnych problemów etycznych mieć nie będzie. |
Ale przeca Eterna nadal będzie szwajcarska, nikt na siłę nie chce zmieniać jej w markę chińską i podejrzewam, że 99% klientów zielonego pojęcia nie będzie miało, kto trzyma pakiet większościowy i gdzie ulokowany jest kapitał (bo i po co?). Zmiana kapitału niewiele ma do prestiżu marki, nie ma wpływu ani in plus ani in minus na postrzeganie produktu przez 90% klientów. Reszta jest uczulona na jakikolwiek pozaeuropejski (czyt. chiński) kapitał, ale co to zmienia. Ja kupując Eternę (teoretycznie, ale taaak, podoba mi się fąsz ) nadal będę kupował zegarek szwajcarskiej marki.
:
Bibliotek@rz, czytaj ze zrozumieniem.
No przecież właśnie się śmiejemy z tych, co myślą, że zmiana właścicielstwa Eterny cokolwiek zmieni na gorsze. Owszem, zmieni się na gorsze w świadomości pozerów i lanserów. To wszystko.
No przecież właśnie się śmiejemy z tych, co myślą, że zmiana właścicielstwa Eterny cokolwiek zmieni na gorsze. Owszem, zmieni się na gorsze w świadomości pozerów i lanserów. To wszystko.
:
Ok, może czegoś tam nie załapałem, duszno jest
:
Cały ten temat jest w takiej właśnie konwencji prowadzony. Nie ma możliwości nie załapać.
:
Odpuść ok? Przecież napisałem, że nie załapałem, a w swoim poście wyraziłem swój pogląd na temat, który jest zresztą zbieżny z Twoim więc o co Ci biega?
:
O to właśnie, o to.
Zbyt spięty zacząłeś czytać ten temat. I to właśnie spowodowało, że zbyt poważnie do niego podszedłeś.
Zbyt spięty zacząłeś czytać ten temat. I to właśnie spowodowało, że zbyt poważnie do niego podszedłeś.
:
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2011-06-30, 13:46, w całości zmieniany 2 razy
Cholera, może ja zbyt poważnie do życia podchodzę w ogóle? Spiąłem się, bo słysząc głosy (nie tutaj), że to koniec Eterny, że Eterna będzie taka i owaka, a przede wszystkim chińska, potraktowałem temat poważnie, bo to bzdury po prostu są.
Mimo wszystko raz napisałem i przyznałem, że nie załapałem po Twojej uwadze, że "nie czytam ze zrozumieniem" i po temacie imo. Drugi post odebrałem to tak, że jestem kompletnym jełopem, bo każdy załapał, a ja nie ("nie ma możliwości tego nie załapać").
Mimo wszystko raz napisałem i przyznałem, że nie załapałem po Twojej uwadze, że "nie czytam ze zrozumieniem" i po temacie imo. Drugi post odebrałem to tak, że jestem kompletnym jełopem, bo każdy załapał, a ja nie ("nie ma możliwości tego nie załapać").
Ostatnio zmieniony przez Bibliotek@rz 2011-06-30, 13:46, w całości zmieniany 2 razy
:
Moja rada jest taka - jeśli są tożsame tematy na naszym forum i forum, którego nie ma, to po lekturze tematu tam, odpocznij pół godziny, wyczyść umysł z toksyn, które się nagromadziły wcześniej i świeży wejdź tu. I mówię to najzupełniej serio, życzliwie, a nie złośliwie. Takie są po prostu wnioski wyciągnięte z doświadczenia już kilkuletniego.
:
Blaz, dobra rada, bo dziś mi już 2 razy ciśnienie skoczyło, jak czytałem wypociny dwóch jegomościów.
:
Myślę że ja i całe forum zupełnie nie mamy nic do Eterny i całej tej otoczki , kto co tam posiada czy posiadał i co z tym zrobi . Także luzik , pożyjemy zobaczymy nowe kolekcje , ja tam dalej uważam że Kon tiki diver jest świetny .
:
Odpowiedz do tematu
I ja nic nie mam do Eterny.
Przecież nic się pewnie nie zmieni.
A stoper z jednym przyciskiem i fazami nadal mi się podoba!
Przecież nic się pewnie nie zmieni.
A stoper z jednym przyciskiem i fazami nadal mi się podoba!