Witam
To mój pierszy post i mam nadzieje że nie ostatni, ostatnie tchnienie Parnisa na moim ręku.
Zegarek z ebuay nowy praktycznie niecały tydzień temu kupiony.
Uszkodzenia jak na zdjęciu.
Skutek nakręcania po zatrzymaniu się punktualnie o 3 nad ranem - może jakieś czary, voodoo, etc....
Pytanie.
Czy jest to naprawialne
Odpowiedz do tematu
: Portugalczyk bez wskazówek
:
Nie m kompletnie pomysłu co mogło spowodować, ze podczas nakręcania - spadła skazówka, a druga sie ułamała.
Naprawialne to oczwiście jest, potrzebujesz tylko wskazówki godzinowej.
To się stalo na pewno podczas nakręcania? a nie ustawiania godziny ?
Nie m kompletnie pomysłu co mogło spowodować, ze podczas nakręcania - spadła skazówka, a druga sie ułamała.
Naprawialne to oczwiście jest, potrzebujesz tylko wskazówki godzinowej.
To się stalo na pewno podczas nakręcania? a nie ustawiania godziny ?
:
Przyczyna jest prozaiczna mim zdaniem , wskazówka zahaczyła o wskazówkę , a uszkodzenie prawdopodobnie nastąpiło wcześniej w trakcie ustawiania godziny.
Naprawić oczywiście można , ale trzeba mieć wskazówkę godzinową, napisz do sprzedawcy z ebay, zwykle nie robią problemów z wymianą zegarka po takiej wpadce (przyczyną zamieszania były źle zamontowane wskazówki)w najgorszym przypadku przyśle Ci nowe wskazówki.
Naprawić oczywiście można , ale trzeba mieć wskazówkę godzinową, napisz do sprzedawcy z ebay, zwykle nie robią problemów z wymianą zegarka po takiej wpadce (przyczyną zamieszania były źle zamontowane wskazówki)w najgorszym przypadku przyśle Ci nowe wskazówki.
:
Dlatego pytałem, czy na pewno przy nakręcaniu, bo też mi wyszlo że podczas ustawiania godziny raczej
:
Rano jak wstawałem zobaczyłem, że zegarek wskazuje 3 było przed 7. Myślałem, że trzeba nakręcić i przestawić godzinę. I tyle. Normalna siła. Normalne przestawienie. Do fizoli nienależę. Nikogo nie obrażając
Napisałem już do sprzedawcy. Dam znać jak załatwi sprawę. Chyba, że mnie oleje, żółtym i to nie piwem.
Napisałem już do sprzedawcy. Dam znać jak załatwi sprawę. Chyba, że mnie oleje, żółtym i to nie piwem.
:
Ten mechanizm ma bardzo efektywny naciąg. W zasadzie pełną rezerwę miałem po 3h noszenia. Mogło być tak, że stanął bo zaczepił wskazówkami o siebie. Nie zauważyłeś, zacząłes przestawiać, i bęc
Jeśli sobie z tym sam nie poradzisz - zanieś go do chłopaków na Parkowej, oni już szanują te zegarki, i żadnych głupot nie usłyszysz ...
Jeśli sobie z tym sam nie poradzisz - zanieś go do chłopaków na Parkowej, oni już szanują te zegarki, i żadnych głupot nie usłyszysz ...
:
Odpowiedz do tematu
Ukłon.
Dzięki
Dzięki