Witam,
właśnie dokonałem dziewiczego dla mnie zakupu na amazon.com-ale coś mi nie daje spokoju..wpisałem tylko nr karty z przodu, bez podania tego nr cvv co to jest z tyłu karty-i wydaje się wszystko ok, nie dostałem żadnego komunikatu,że coś jest nie tak...
Czy ktoś z Was robił zakupy tam i też nie podawał nr cvv?Amazon.com tego nie żąda?
Z GÓRY DZIĘKI!!
Odpowiedz do tematu
: ZAPŁATA NA AMAZON.COM
:
Jeśli nie dostałeś żadnego komunikatu, a kasa Ci z karty zeszła, to znaczy, że zapłaciłeś.
:
Ja wczoraj poległem na zakupach na Amazonie. Zrobiłem profil, wybrałem zegarek, Czekałt, a tam, że nie wyślą do mnie bo "Zobacz se ograniczenia wysyłki" a tam 10 powodów i weź se dopasuj. Nic nie kumam.
Foch und Ch.
:
No niestety Amazon to nie ebay, tutaj dość powszechne jest że "klientów z Polski nie obsługujemy". Nawet był jakiś oburzony artykuł na ten temat we wproscie czy polityce, nie pamietam.
Jak znajdziesz coś co ci odpowiada najpierw sprawdź warunki wysyłki.
Właśnie z tego powodu zakończyłem swoją przygodę z tym serwisem, wszystko co mnie interesowało miało restrykcję na PL.
Jak znajdziesz coś co ci odpowiada najpierw sprawdź warunki wysyłki.
Właśnie z tego powodu zakończyłem swoją przygodę z tym serwisem, wszystko co mnie interesowało miało restrykcję na PL.
:
Z tego, co doczytałem gdzieś w necie, to oni kasę pobierają dopiero przed samą wysyłką, tak więc sprawdzenie konta nic mi nie daje, do chwili zapakowania mam możliwośc odwołania zakupu.
Blaz napisał/a: |
Jeśli nie dostałeś żadnego komunikatu, a kasa Ci z karty zeszła, to znaczy, że zapłaciłeś. |
Z tego, co doczytałem gdzieś w necie, to oni kasę pobierają dopiero przed samą wysyłką, tak więc sprawdzenie konta nic mi nie daje, do chwili zapakowania mam możliwośc odwołania zakupu.
:
z pobieranim kasy bywa różnie, zwłaszcza że tam sprzedaje nie tylko sam amazon ale też wielu innych sprzedawców . Często nawet jak wysyłają do Polski to koszt jest duży i często to fedex więc cło i vat pewne
:
No to rzeczywiście zupełnie inaczej niż na ebayu...
nurart napisał/a: | ||
Z tego, co doczytałem gdzieś w necie, to oni kasę pobierają dopiero przed samą wysyłką, tak więc sprawdzenie konta nic mi nie daje, do chwili zapakowania mam możliwośc odwołania zakupu. |
No to rzeczywiście zupełnie inaczej niż na ebayu...
: Amazon.de
Czy ktoś ogarnia zakupy na amazon.de?
I zna mowę germańską?
I zna mowę germańską?
:
Do Rybaka wal, on w końcu u sąsiada przebywa
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Ta?
Patrz, a mi zadne okienko nie wyskoczylo, ze odpowiedziales...?
Patrz, a mi zadne okienko nie wyskoczylo, ze odpowiedziales...?
Jakigos mie Ponie Buoze stwuozyl, takigo mie mos...
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe
:
Może to korespondencja w stylu "gadał Santino do obrazu..."
G. Gerlach - polskie zegarki
Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!
Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!
:
Jak nie, jak odpowiedziałeś
W każdym razie dzięki za pomoc.
Niemiecka mowa być trudna
rybak napisał/a: |
Ta?
Patrz, a mi zadne okienko nie wyskoczylo, ze odpowiedziales...? |
Jak nie, jak odpowiedziałeś
W każdym razie dzięki za pomoc.
Niemiecka mowa być trudna
: Kupno zegarka na Amazonie
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2011-06-13, 20:33, w całości zmieniany 1 raz
Kupował ktoś? Jak to wygląda z cłem, VAT itd przy zakupie zegarka za około 100-120$
A konkretnie to Seiko
A konkretnie to Seiko
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2011-06-13, 20:33, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Amazon ZAWSZE wysyła kurierem. Czyli na 100 procent pewne cło i VAT.
Chyba że kupujesz rzeczy w promocji, tak jak np. kundelka. Wtedy to amazon płaci za Ciebie cło i VAT.
Chyba że kupujesz rzeczy w promocji, tak jak np. kundelka. Wtedy to amazon płaci za Ciebie cło i VAT.