Jest w mojej kolekcji wiele zegarkow i mechanizmow zakupionych za psie pieniadze na czesci,lub do odratowania.Probuje odratowac wszystkie kompletne, bo szkoda,zeby dobre mechanizmy poszly na czesci.Niech przynajmniej ciesza ucho tykaniem ; )
Wiekszosc zegarkow tutaj jest nasmarowana i wyczyszczona w srodku - kilka nie jest na chodzie (Rotary z powodu walnietego balansu, Oris - nie mialem czasu zobaczyc co w nim nie gra i Cortebert, bo najzwyklej w swiecie boje sie rozbierac automat odbojowy i musze go zaniesc do jakiegos majstra).Nie czyscilem plyt i glebszych nalotow,bo nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac,zeby nie zedrzec przeroznych powlok na werkach.
Tym razem podszedlem do robienia fotek macro troszke bardziej "na serio".Dwa obiektywy 135mm f:2.8 skleilem tasma izolacyjna (przodami do siebie) i zamontowalem aparat na statywie.
Przedstawiam wam zatem zegarki po przejsciach:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Oceniajcie ; )
Odpowiedz do tematu
: Zegarki po przejsciach
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Dobre fotki, a zegarki też fajne , dobrze że dożywają swojej starości w szufladzie a nie na złomowisku.
:
Świetne staruszki a i zdjęcia super tematyczne
:
Mroczo. Klimatycznie.
Przypomina mi się "Silent Hill" - jakiś taki podobny klimat...
Przypomina mi się "Silent Hill" - jakiś taki podobny klimat...
:
Dobre makro Janek
:
Szkoda. W wysokiej rozdzielczości miałbym pikne, mroczne tapety na pulpit.
No chyba Janek, że zamieściłbyś linki
No chyba Janek, że zamieściłbyś linki
:
No nie ma problemu.Tylko jakos pozniej jak wejde na windowsa (musze to zrobic w Photoshopie )
ini napisał/a: |
Szkoda. W wysokiej rozdzielczości miałbym pikne, mroczne tapety na pulpit.
No chyba Janek, że zamieściłbyś linki |
No nie ma problemu.Tylko jakos pozniej jak wejde na windowsa (musze to zrobic w Photoshopie )
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
GIMPa zaciągnij na pingwina i jechane
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
Cos Ty,nie lubie gimpa.Ani normalnego photoshopa.Uzywam lightrooma,bo jest mniej skomplikowany i ma akurat tyle funkcji ile potrzebuje ; )
:
Lightrooma to ja nie lubię
Dziewczyny lubią brąz zapraszają
:
A ja lubię oba.
Lightroom do podstawowej obróbki w zupełności wystarcza.
PS do bardziej zaawansowanej edycji.
Lightroom do podstawowej obróbki w zupełności wystarcza.
PS do bardziej zaawansowanej edycji.
:
+1
Nie ma to jak CS2
Janku , bardzo ciekawe artystyczne fotki , pogratulował
Odpowiedz do tematu
bow napisał/a: |
Lightrooma to ja nie lubię |
+1
Nie ma to jak CS2
Janku , bardzo ciekawe artystyczne fotki , pogratulował