Odgrzebana Pakieta
Odpowiedz do tematu

Spam
[Usunięty]
: Odgrzebana Pakieta
Łatwo nie było ale się znalazła, zagrzebana gdzieś na dnie pudła na strychu. Bądź co bądź ostatni raz miałem ją na ręku w liceum, gdzie ustąpiła miejsca jakiemuś odpustowemu kwarcowi. Odrapana, brudna, werk zasyfiony ale chodzi. Trza bedzie zastosować jakieś spa

Wybaczcie że tak dużo tak marnych fotek jak na taki pospolity egzemplarz, ale co mi tam - dzisiaj czasu mam aż za nadto

Tylko coś mi się przez te parę lat pasek skurczył :wink: , ledwo zapiąłem

:
Jeśli odkopałeś kawał własnej historii to nie ma znaczenia "pospolitkowatość" - to Twój licealny zegarek i jako taki jest bezcenny :)
Zresztą - ładna jest :)

:
Bardzo lubię rakiety w tych kopertach :)
Gratuluję. Do SPA i na rękę, wszak to dawny przyjaciel.

:
spam01, przeca w super stanie. Małe SPA i będzie cieszyć oko i duszę na dawne wspomnienia :mrgreen:

Zapraszam na bloga z kolekcją moich starych zegarków.
www.mechanicznezegarki.pl lub www.starezegarki.blogspot.com
:
Takie znaleziska to najlepsze, co się może zdarzyć w całej tej naszej kolekcjonerskiej zabawie. :)
Gratuluję udanych poszukiwań, a sam zegarek też niczego sobie.
Trochę o niego zadbać, dać mu dobry pasek i jeszcze będzie cieszył.

Bawią się wszyscy?
:
Dokładnie po małym spa będzie jak nówka :)

:
bardzo sympatyczny zegarek i bardzo dobry mechanizm - taki wołek roboczy! dobrze traktowany posłuży długie lata. Duży plus za szybką zmianę daty.
Wyczyścić, zrobić serwis, wymienić lub wypolerować szybkę, wymienić koronkę i cieszyć się z przyzwoitego zegarka!

:
Mam taką Rakietę - i był to mój pierwszy kupiony przeze mnie zegarek (z komunijnych pieniędzy) - działa do dziś :)

"Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu - to i referatu mało" (pisarz Sofronow).
Degustatorr Noir
[Usunięty]
:
Ładna Rakieta, a jak się jeszcze dołoży bagaż wspomnień, to tym bardziej warto sobie taki zegarek zostawić, trochę go podszykować i niech służy... :smile:

:
DegustatorrMrro napisał/a:
Ładna Rakieta, a jak się jeszcze dołoży bagaż wspomnień, to tym bardziej warto sobie taki zegarek zostawić, trochę go podszykować i niech służy... :smile:

Właśnie właśnie.
Kiedy ja odszukałem swój pierwszy zegarek (też Rakieta), to też było święto w rodzinie. :)

Bawią się wszyscy?
:
No to jak wspominamy to na całego. Mi jak dziadek dał tego Kirowa w stanie NOS almost to prawie się posikałem ze szczęścia. Do dziś mam go w awatarze :)

Ostatnio zmieniony przez kaer 2011-05-29, 15:14, w całości zmieniany 2 razy

Spam
[Usunięty]
:
Kirowskie cacy :lol:

:
spam01, fajnie odnaleźć zegarek który kiedyś się nosiło i "troszkę" się o nim zapomniało :wink: , ja pamiętam jak po dziadku Sławę 2427 znalazłem , cieszyłem się jak nie wiem co :twisted:
Darek , kozacka ta Rakietka , jej indeksy miażdżą :shock:
kaer , świetny Kirov , stan masakryczny :shock:

:
Szymek, dziex. IMHO dziadek mieszka dalej we Włocławku :D
Niestety przy oddawaniu Kirowa dostałem też informację przy której mało to nie zszedłem na zawał kiedy to dziadek powiedział, że po śmierci swojego ojca wymienił jego kolekcje kieszonek za jakiegoś elektronika który w owym czasie robił szał :shock: :sad:

:
kaer napisał/a:
Szymek, dziex. IMHO dziadek mieszka dalej we Włocławku :D
Niestety przy oddawaniu Kirowa dostałem też informację przy której mało to nie zszedłem na zawał kiedy to dziadek powiedział, że po śmierci swojego ojca wymienił jego kolekcje kieszonek za jakiegoś elektronika który w owym czasie robił szał :shock: :sad:

Kurczę szkoda tych kieszonek :sad: , we Włocławku to dosyć popularny proceder , mojemu dostawcy przynoszą mechaniczne które wymienia na elektroniki

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum