Przełożenie mechanizmu
Odpowiedz do tematu

:
...udało się i gitara. Nie wiem co to za mechaniory u Ciebie są na osiedlu, ale jedyna różnica w mechanizmie z koronką na 4 i na 3 to taka, że w tarczy są nóżki inaczej umiejscowione. Pomiędzy 7009 a 7S26 gabarytowych różnic praktycznie nie ma (7009 jest o 0,1 mm wyższy od 7S26), średnicę mają taką samą. Co do wałka, to nie wiem czy ten z linku co dał ALAMO będzie pasował. Wydaje mi się, że nie. Dzień miesiąca w 7002, 7009 i 7S26 przestawia się za pomocą kręcenia koronką (wałkiem) i tutaj jest wszystko ok, ale w 7009 dzień tygodnia (który 7002 nie posiada, a do tego jest wałek z linku ALAMO) przestawia się za naciśnięciem koronki (wałka). Musisz poszukać wałka do 7009, na przykład tutaj . Jeżeli ktoś znajdzie byka w moich wywodach, niech od razu mnie wychłosta. Jestem po piwie.

:
Maxio napisał/a:
niech od razu mnie wychłosta.

Taki wał :!: ty to lubisz :!:

:
ALAMO napisał/a:
Maxio napisał/a:
niech od razu mnie wychłosta.

Taki wał :!: ty to lubisz :!:

...no co Ty...ja..........

:
Ale ja mam wałek ten co siedział w kopercie i ten od mechanizmu 7009. Wałek od mechanizmu jest za krutki a ten co siedział w kopercie jst od 7s26 i jak go wkładam to na długość ok, ale nie działa przestwienie dnia tygodnia (wciskanie koronki) i jak chcę zakręcić koronkę to się przestawiają wskazówki.
Ewentualnie chciałbym prosić ktoregoś z Kumotrów o poratowanie mnie. Wysłał bym komuś zegarek z prośbą o zaniesienie do swoich magików aby mi dorobił taki wałek ewentualnie tylko zamocowal.

Ostatnio zmieniony przez mpawel 2011-05-17, 23:12, w całości zmieniany 1 raz
:
mpawel napisał/a:
a ten co siedział w kopercie jst od 7s26

....i tu bym szukał buby. Ten z linku co Ci zapodałem, ma dłuższą część z gwintem na koronkę. Możesz sobie uciachać gdzie będziesz chciał i powinno być malinowo.

:
wysyłam pw

Co Cię nie zabije to Cię je#nie po kieszeni :/
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum