Dwa k³opoty w zwi±zku z mechanizmem od Maryny...
Odpowiedz do tematu

:
Segoy napisa³/a:
Tym razem nie by³o odg³osu spadania. Wiêc albo sprê¿ynka ca³y czas jest w górze, albo spad³a na co¶ miêkkiego :wink:

Nulla sprê¿ynka extra Eclesia...

J. :mrgreen:

:
In excelsis Deo :lol:

:
... Lingua longa, vagina contenta.
¿e tak sentencjonalnie powiem

J. :mrgreen:

:
Uda³o mi siê dorobiæ sprê¿ynkê, ze sprê¿ynki wyci±gniêtej z d³ugopisu! I dzia³a! :mrgreen:

Niestety nie potrafiê wykrêciæ tych ukrêconych ¶rubek domowymi metodami :-/

Segoy
:
Metoda "od drugiej strony" : ostrzysz star± ig³ê od maszyny do szycia na kszta³t srubokrêtu (najlepiej ¿eby mia³a srednicê ciut mniejsz± od nagwintowanego otworu z którego drugiej strony masz urwany wkrêt). Wk³adasz ten "przyrz±d" od tej drugiej strony lekko wbijasz i krêcisz w prawo co powoduje wykrêcenie urwanej ¶ruby :idea:

:
Wykrêca³em od ty³u, tyle ¿e nie ig³± a ¶rubokrêtem. Trochê wszy³o z góry. Ale dalej nie chce i¶æ...

Hmmm..... sk±d ty wzi±æ star± ig³ê od maszyny :roll:

Segoy
:
Segoy napisa³/a:
Wykrêca³em od ty³u, tyle ¿e nie ig³± a ¶rubokrêtem. Trochê wszy³o z góry. Ale dalej nie chce i¶æ...

Bo¶ rozklapcia³ koniec.

Cytat:
Hmmm..... sk±d ty wzi±æ star± ig³ê od maszyny :roll:

Kup kilka nowych. Tanie s±. Ca. 1/20 kosztu magnesu neodymowego :smile:

J.

:
Dobra, uda³o mi siê wykrêciæ jedn± z ukrêconych ¶rubek - tê wa¿niejsz±, przeciwleg³± do koronki. To ju¿ co¶ - z drugiej strony werk przytrzyma koronka :-)

Teraz sk±d mam wzi±æ nowe ¶rubki? :roll: Mo¿e kto¶ ma ze 2 sztuki na zbyciu?

Segoy
:
Sprawd¼ czy nie pasuj± grube ¶rubki z Poljota - w moim tourbillionie pasowa³y :lol: ...

:
ALAMO napisa³/a:
Sprawd¼ czy nie pasuj± grube ¶rubki z Poljota - w moim tourbillionie pasowa³y :lol: ...
mog± pasowaæ kiedy¶ unitasa takimi ¶rubkami skrêca³em w kopertê .

:
Bêd± pasowa³y.

J.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pe³na wersja forum