Odpowiedz do tematu
:
To moze podziekuje tutaj osobom wspoldzialajacym-
Kaido - za ogol pracy
Kubama - za zrobienie projektu do mojego Walthama dawno temu,ktory byl baza tego nowego (-;
Svedos - za poprawienie geometrii i zrobienie innych czarow wektorowych
ALAMO - sponsoring duchowy i namawianie do palenia
Kaido - za ogol pracy
Kubama - za zrobienie projektu do mojego Walthama dawno temu,ktory byl baza tego nowego (-;
Svedos - za poprawienie geometrii i zrobienie innych czarow wektorowych
ALAMO - sponsoring duchowy i namawianie do palenia
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2011-02-27, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
Na Al. jest coś takiego, czyli kieszonka w układzie zegarka naręcznego!
http://allegro.pl/show_it...+obserwowanych.
No to zagadka rozwiązana.
http://allegro.pl/show_it...+obserwowanych.
No to zagadka rozwiązana.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2011-02-27, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
:
Zinajda,czesto mozna sie spotkac z takimi werkami - to po prostu werki modyfikowane do koperty zamknietej.Czesciej widac takie mechanizmy,niz oryginalne zamkniete kieszonki z sekunda na dziewiatej (-;
Zinajda napisał/a: |
Na Al. jest coś takiego, czyli kieszonka w układzie zegarka naręcznego!
http://allegro.pl/show_it...+obserwowanych. No to zagadka rozwiązana. |
Zinajda,czesto mozna sie spotkac z takimi werkami - to po prostu werki modyfikowane do koperty zamknietej.Czesciej widac takie mechanizmy,niz oryginalne zamkniete kieszonki z sekunda na dziewiatej (-;
"Let's plot log against log. It's a physicist's favourite plot, since everything looks straight... "
:
Koperta wróciła z chromowania. Rezultat na 4+ - Annopol uprzedził mnie, że przy kopercie z ZnAl nie mogą przesadzać z polerowaniem, bo już im kilka pękło.
Jak im wyszło, możecie zobaczyć poniżej. Koszt 50 PLN z VAT.
Jak im wyszło, możecie zobaczyć poniżej. Koszt 50 PLN z VAT.
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
:
Zgadzam się z szanownymi kolegami.
Pierwszy kontakt z Annopolem i nie wiem, czy będą następne
Pierwszy kontakt z Annopolem i nie wiem, czy będą następne
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
:
Nie wygląda to najlepiej. Znal jest bardzo wdzięcznym materiałem do polerki, nie wiem o co chodzi z tym pękaniem
:
Znal to stop cynku i aluminium.o ile aluminium mozna da sie jeszcze jakoś wyginać(choć tez ma tendencje do pękania) to cynk pęka od razu przy probie wygięcia.Często w kopertach cynkalowych są pourywane uszy coo świadczy najczęściej o tym że właściciel miał ciasno zapiety pasek i w wyniku normalnych manewrów nadgarstkiem uszy zamiast się wygiać pod siłą naprezeń po prostu pękały.Im więcej cynku tym koperta szybciej pęka.
Pozdro!!!
:
Ostatnio zmieniony przez voli 2011-05-07, 04:54, w całości zmieniany 1 raz
Ale tanio i łatwy do odlewania masówki - a z racji temp. topnienia znali odlewy można na upartego robić w oparciu o starą kuchnie węglową czy inny piec domowy
Ostatnio zmieniony przez voli 2011-05-07, 04:54, w całości zmieniany 1 raz
:
Odpowiedz do tematu
Ja natomiast z werku nabytego za grosze powolutku w chwilach wolnych buduję sobie pewnego paskudzia dla zabawy tego typu:
po 2-dniach zabawy moja wersja wyglada tak:
Obecnie przerobilem stara koperte z kołkowego Thiela pod ten werk(tokarka) oraz wstawiłem obudowę przycisku(wytoczona na tokarce) i przycisk do zmiany godziny,oraz naprawiłem i uruchomilem werk.Werk jeszcze jest brudny wtępnie przesmarowany i testowo uruchomiony i nawet prawidłowo wskazuje czas, a jak prawidłowo to się okaże jak uzupełnie mu wskazówki. Jutro będę walczył z uszami o ile znajdę czas.Art deco z ostatniego dekla będzie wycięte i w jego miejsce wstawie szkło,zaś na tarczy będzie widniała moja logówka
po 2-dniach zabawy moja wersja wyglada tak:
Obecnie przerobilem stara koperte z kołkowego Thiela pod ten werk(tokarka) oraz wstawiłem obudowę przycisku(wytoczona na tokarce) i przycisk do zmiany godziny,oraz naprawiłem i uruchomilem werk.Werk jeszcze jest brudny wtępnie przesmarowany i testowo uruchomiony i nawet prawidłowo wskazuje czas, a jak prawidłowo to się okaże jak uzupełnie mu wskazówki. Jutro będę walczył z uszami o ile znajdę czas.Art deco z ostatniego dekla będzie wycięte i w jego miejsce wstawie szkło,zaś na tarczy będzie widniała moja logówka
Pozdro!!!