Odpowiedz do tematu
:
Koperta mistrzostwo świata
:
Po takim dictum Alamosa to raczej nie sądzę.
matyr napisał/a: | ||
eee pewnie znowu nie zdążyłem doczytać... BĘDZIE FORUMOWY NUREK??? |
Po takim dictum Alamosa to raczej nie sądzę.
:
Ale nie sądzisz, że będzie, czy że forumowy?
:
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-04-21, 09:39, w całości zmieniany 1 raz
No to tak :
Powiem wam, czemu nie będzie naszych zegarków WR1000.
Powód jest prozaiczny. Takie zegarki używają gotowych kopert kilku konkretnych dostawców. A my nie używamy części kupowanych "z katalogu". Wszystkie nasze projekty oparte są od początku do końca o nasze własne rozwiązania.
Żeby przetestować zegarek na WR1000, trzeba dysponować urządzeniami zdolnymi do wytworzenia ciśnienia WR1250. Jeśli ktoś znajdzie taką organizację certyfikującą - stawiam ostatnią flaszkę Starki ze swojego zapasu. Bo z naszego rozeznania, i to nie amatorskiego bynajmniej, wynika że można to zrobić w Hong Kongu, za chorą kasę. Tak chorą, że pozwolę sobie wątpić czy 3/4 tych wszystkich "tysiącwannowców" kiedykolwiek zaliczyło więcej niż 1/5 deklarowanego ciśnienia
Co do forumowego nurka, to mówiąc wprost, chodził nam taki pomysł od dawna, ale nie chcieliśmy z nim wyskakiwać do czasu realizacji PZL - byłoby to niepoważne w stosunku do was. Projekt PZL zbliża się do szczęśliwego finału, wstydu, zapewniam was, nie będzie, więc może i rzeczywiście o tym pomyśleć - my jesteśmy otwarci, jeśli dacie nam konkretne założenia - to się je zrealizuje. Zresztą koncepcja PZL z modyfikacją gotowego zegarka sie sprawdziła, mamy teraz przemyślany dużo fajniejszy plan
Powiem wam, czemu nie będzie naszych zegarków WR1000.
Powód jest prozaiczny. Takie zegarki używają gotowych kopert kilku konkretnych dostawców. A my nie używamy części kupowanych "z katalogu". Wszystkie nasze projekty oparte są od początku do końca o nasze własne rozwiązania.
Żeby przetestować zegarek na WR1000, trzeba dysponować urządzeniami zdolnymi do wytworzenia ciśnienia WR1250. Jeśli ktoś znajdzie taką organizację certyfikującą - stawiam ostatnią flaszkę Starki ze swojego zapasu. Bo z naszego rozeznania, i to nie amatorskiego bynajmniej, wynika że można to zrobić w Hong Kongu, za chorą kasę. Tak chorą, że pozwolę sobie wątpić czy 3/4 tych wszystkich "tysiącwannowców" kiedykolwiek zaliczyło więcej niż 1/5 deklarowanego ciśnienia
Co do forumowego nurka, to mówiąc wprost, chodził nam taki pomysł od dawna, ale nie chcieliśmy z nim wyskakiwać do czasu realizacji PZL - byłoby to niepoważne w stosunku do was. Projekt PZL zbliża się do szczęśliwego finału, wstydu, zapewniam was, nie będzie, więc może i rzeczywiście o tym pomyśleć - my jesteśmy otwarci, jeśli dacie nam konkretne założenia - to się je zrealizuje. Zresztą koncepcja PZL z modyfikacją gotowego zegarka sie sprawdziła, mamy teraz przemyślany dużo fajniejszy plan
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2011-04-21, 09:39, w całości zmieniany 1 raz
:
Zrobicie coś w stylu Damasko - oszczędna czarna tarcza, dobrej jakości koperta, WR100 (więcej nie musi być) i - co najważniejsze - 40mm góra to kupuję dwa! Co ja mówię - trzy egzemplarze!
:
Ja bym bardzo chciał, żebyśmy zrobili zegarek forumowy!
Najlepiej, jakby miał na tarczy jakieś oznaczenie (logo CW, albo coś...).
I mógłby być oparty np. na MQJ'u - to by gwarantowało dość niską cenę, a co za tym idzie powodzenie projektu. Bo pewnie by się znalazło chętnych na te paredziesiąt sztuk.
Co Wy na to?
Edyta: albo tak jak napisał Łukasz powyżej
Ale wtedy już nie będzie tak tanio
Najlepiej, jakby miał na tarczy jakieś oznaczenie (logo CW, albo coś...).
I mógłby być oparty np. na MQJ'u - to by gwarantowało dość niską cenę, a co za tym idzie powodzenie projektu. Bo pewnie by się znalazło chętnych na te paredziesiąt sztuk.
Co Wy na to?
Edyta: albo tak jak napisał Łukasz powyżej
Ale wtedy już nie będzie tak tanio
:
Jeden z projektów na cele "forumowe" zawiera :
WR200
40-41 mm
stalowy bezel z ceramicznm insertem
tarcza jak mówisz
Szacowany budżet będzie porównywalny z PZL - byłby to tak samo projekt no profit.
Dodam tylko, że autorem koncepcji technicznej jesteśmy my ale koncepcja wizualna - jest od A do Z Maxia. Jak siedzieliśmy we czterech - to nas wypier ... z kapci jak zobaczyliśmy co tam Maxymilian nawywijał.
Z powodów oczywistych - na razie jej nie pokażemy, chyba że w wątku administracyjnym.
WR200
40-41 mm
stalowy bezel z ceramicznm insertem
tarcza jak mówisz
Szacowany budżet będzie porównywalny z PZL - byłby to tak samo projekt no profit.
Dodam tylko, że autorem koncepcji technicznej jesteśmy my ale koncepcja wizualna - jest od A do Z Maxia. Jak siedzieliśmy we czterech - to nas wypier ... z kapci jak zobaczyliśmy co tam Maxymilian nawywijał.
Z powodów oczywistych - na razie jej nie pokażemy, chyba że w wątku administracyjnym.
:
Sylwek, ale mówisz o Waszym zegarku, czy zegarku forumowym?
Czy to to samo ma być? Bo już się gubiem ;-(
Czy to to samo ma być? Bo już się gubiem ;-(
:
Wasze już kupiłem, więc teraz chcę o tym forumowym więcej info!
Wiem, wiem że jeszcze nie ma ich, ale już mentalnie je kupiłem Więc są moje
Wiem, wiem że jeszcze nie ma ich, ale już mentalnie je kupiłem Więc są moje
:
ale o so chozi...
Proszę o info jakieś, a nie załamywanie nade mną rąk, zarobiony jestem ostatnio jak wół.
Santino napisał/a: |
matyr Obrazek |
ale o so chozi...
Proszę o info jakieś, a nie załamywanie nade mną rąk, zarobiony jestem ostatnio jak wół.
:
oj matyr matyr, tego wszystkiego nikt do końca nie wie co jak i dlaczego.
Najważniejsze że w planie są zegary forumowe, sa zegary mniej forumowe ( na te czekam!) i sami nadszyszkownicy nie wiedza jakie jeszcze...
Do najcierpliwszych ja nie należę, a że założyłem w tym roku tylko zegarki od chłopaków ( mam nadzieję że podejdą) to bym chciał jak najpredzęj...
Najważniejsze że w planie są zegary forumowe, sa zegary mniej forumowe ( na te czekam!) i sami nadszyszkownicy nie wiedza jakie jeszcze...
Do najcierpliwszych ja nie należę, a że założyłem w tym roku tylko zegarki od chłopaków ( mam nadzieję że podejdą) to bym chciał jak najpredzęj...
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT
:
My wiemy
Zresztą ...
Na zlocie pokażemy kilka projektów. Sami ocenicie czy fajne, czy nie fajne
nick555 napisał/a: |
nadszyszkownicy nie wiedza jakie jeszcze... |
My wiemy
Zresztą ...
Na zlocie pokażemy kilka projektów. Sami ocenicie czy fajne, czy nie fajne
:
Odpowiedz do tematu
na zlocie na zlocie... na srocie. Termin żeście wybrali taki jakiego w ankietach nie było!!!
FORZA Robert!
RK WRT
RK WRT