Kilka ruskich
Odpowiedz do tematu

:
Miło mi to słyszeć, co do Poljota jest genialny, prosty, niezawodny, design trochę jak citek - często go noszę , właściwie nie zwraca uwagi i jest nieszczególny, ale mechanik :lol:

PS. Smoku, trzecia Becna w spa... :cool:

:
Dawno nic nie wrzucałem, więc kolejnych kilku towarzyszy:

Majak

Sportiwyj - niestety z nieoryginalną wskazówką minutową ( typ jak od Pabied) ale wkrótce wymienię

Start wersja z wyżej położoną mała sekundą (druga odmiana ma sekundę ucinającą indeks od g. 6)

Zim

Pabieda

Rosja z koszmarną koronką - na razie czeka bo są inne inwestycje, za to niezła tarcza

I nowy nabytek , ładna dwu bębnowa Slava, z tarczą w mikrokratkę

:
Kolejne kilka rusków doszło w ostatnim czasie więc doklejam do mojego dawnego tematu :

Rakieta:

Sława a automacie:

Sława kwarc:

Wostok:

Zim:

Poljot:

Wostok:

Sława:

Poljot:

Pabieda:

Sława:

Pabieda kostka:

Taki kwarc:

Łuczyk też kwarc:

Poljot damka kwarc:

Sława kwarc:

Moskwa stareńka:

Zaria:

Wostok:

:
pomyslownik, za tą Slave w Automacie + niebieskiego Wostoka to wiesz co masz zrobić :twisted:

:
Szymek, :mrgreen: Eee, nosić?, ale jak , oba naraz jak Maradonna ? :razz:

:
fajne ruski :)

:
pomyslownik napisał/a:
Szymek, :mrgreen: Eee, nosić?, ale jak , oba naraz jak Maradonna ? :razz:
To też , ale jak by Ci któryś nie pasował to wiesz ja się z chęcią nimi zaopiekuję :twisted:

:
Graty :grin:
Slavki fajne, Zimek też, no i cywilny Komadir niczego sobie :grin:

Ostatnio zmieniony przez Slavny Hans 2011-04-11, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
:
pomyslownik: Start z pierwszej strony i czarna Pobieda na kominku po prostu czyszczą knajpę. Z biżuterią xięcia Junio Valerio włącznie :smile:

J.

:
Cytat:
czarna Pobieda na kominku
czyli która Jacku - kostka? bo czarnych pabied mam kilka tylko nie obfoconych, generalnie z 2/3 zbieraniny jeszcze portreciku się nie doczekało

:
Tfu, Moskwa. Tu, trzecia od dołu. "Kominkiem" nazywano dawniej ten mechanizm.

J.

:
A! mówisz o werku z centralną sekundą i podniesionym mostkiem, fakt trupek straszny ( mam białą do pary w dużo lepszym stanie) ale werk malina :smile: , ta sama wersja jest i w starych pabiedach i sportiwnych , nie robiłem fotek ale muszę kilka mam.

:
I całej kupie innych. W zasadzie mechanizm 2602 z odmianami (mała sekunda) i późniejszy 2608 (centralny sek.) robiły całą produkcję Kirowa, Wostoka i Rakiety i ZIMa do połowy lat 60 XXw.

BTW: 2608 określa się jako mechanizm ze stop - sekundą. Otóż w przypadku 2608 ta "komplikacja" polega na mocniejszym zaciśnięciu ćwiertnika: po wyciągnięciu koronki mechanizm zatrzymuje się, bo nie ma siły :smile:

J.

Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-04-12, 12:36, w całości zmieniany 2 razy
:
Piękne zegarki! Graty wszyskim :)

:
Pager, dzięki :mrgreen:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum