Miło mi to słyszeć, co do Poljota jest genialny, prosty, niezawodny, design trochę jak citek - często go noszę , właściwie nie zwraca uwagi i jest nieszczególny, ale mechanik
PS. Smoku, trzecia Becna w spa...
Odpowiedz do tematu
:
:
Dawno nic nie wrzucałem, więc kolejnych kilku towarzyszy:
Majak
Sportiwyj - niestety z nieoryginalną wskazówką minutową ( typ jak od Pabied) ale wkrótce wymienię
Start wersja z wyżej położoną mała sekundą (druga odmiana ma sekundę ucinającą indeks od g. 6)
Zim
Pabieda
Rosja z koszmarną koronką - na razie czeka bo są inne inwestycje, za to niezła tarcza
I nowy nabytek , ładna dwu bębnowa Slava, z tarczą w mikrokratkę
Majak
Sportiwyj - niestety z nieoryginalną wskazówką minutową ( typ jak od Pabied) ale wkrótce wymienię
Start wersja z wyżej położoną mała sekundą (druga odmiana ma sekundę ucinającą indeks od g. 6)
Zim
Pabieda
Rosja z koszmarną koronką - na razie czeka bo są inne inwestycje, za to niezła tarcza
I nowy nabytek , ładna dwu bębnowa Slava, z tarczą w mikrokratkę
:
Kolejne kilka rusków doszło w ostatnim czasie więc doklejam do mojego dawnego tematu :
Rakieta:
Sława a automacie:
Sława kwarc:
Wostok:
Zim:
Poljot:
Wostok:
Sława:
Poljot:
Pabieda:
Sława:
Pabieda kostka:
Taki kwarc:
Łuczyk też kwarc:
Poljot damka kwarc:
Sława kwarc:
Moskwa stareńka:
Zaria:
Wostok:
Rakieta:
Sława a automacie:
Sława kwarc:
Wostok:
Zim:
Poljot:
Wostok:
Sława:
Poljot:
Pabieda:
Sława:
Pabieda kostka:
Taki kwarc:
Łuczyk też kwarc:
Poljot damka kwarc:
Sława kwarc:
Moskwa stareńka:
Zaria:
Wostok:
:
pomyslownik, za tą Slave w Automacie + niebieskiego Wostoka to wiesz co masz zrobić
:
Szymek, Eee, nosić?, ale jak , oba naraz jak Maradonna ?
:
To też , ale jak by Ci któryś nie pasował to wiesz ja się z chęcią nimi zaopiekuję
pomyslownik napisał/a: |
Szymek, Eee, nosić?, ale jak , oba naraz jak Maradonna ? |
:
Ostatnio zmieniony przez Slavny Hans 2011-04-11, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Graty
Slavki fajne, Zimek też, no i cywilny Komadir niczego sobie
Slavki fajne, Zimek też, no i cywilny Komadir niczego sobie
Ostatnio zmieniony przez Slavny Hans 2011-04-11, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
:
pomyslownik: Start z pierwszej strony i czarna Pobieda na kominku po prostu czyszczą knajpę. Z biżuterią xięcia Junio Valerio włącznie
J.
J.
:
czyli która Jacku - kostka? bo czarnych pabied mam kilka tylko nie obfoconych, generalnie z 2/3 zbieraniny jeszcze portreciku się nie doczekało
Cytat: |
czarna Pobieda na kominku |
:
Tfu, Moskwa. Tu, trzecia od dołu. "Kominkiem" nazywano dawniej ten mechanizm.
J.
J.
:
A! mówisz o werku z centralną sekundą i podniesionym mostkiem, fakt trupek straszny ( mam białą do pary w dużo lepszym stanie) ale werk malina , ta sama wersja jest i w starych pabiedach i sportiwnych , nie robiłem fotek ale muszę kilka mam.
:
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-04-12, 12:36, w całości zmieniany 2 razy
I całej kupie innych. W zasadzie mechanizm 2602 z odmianami (mała sekunda) i późniejszy 2608 (centralny sek.) robiły całą produkcję Kirowa, Wostoka i Rakiety i ZIMa do połowy lat 60 XXw.
BTW: 2608 określa się jako mechanizm ze stop - sekundą. Otóż w przypadku 2608 ta "komplikacja" polega na mocniejszym zaciśnięciu ćwiertnika: po wyciągnięciu koronki mechanizm zatrzymuje się, bo nie ma siły
J.
BTW: 2608 określa się jako mechanizm ze stop - sekundą. Otóż w przypadku 2608 ta "komplikacja" polega na mocniejszym zaciśnięciu ćwiertnika: po wyciągnięciu koronki mechanizm zatrzymuje się, bo nie ma siły
J.
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-04-12, 12:36, w całości zmieniany 2 razy
:
Piękne zegarki! Graty wszyskim
:
Odpowiedz do tematu
Pager, dzięki