Ingersoll Jefferson
Odpowiedz do tematu

: Ingersoll Jefferson
Niechcący przeglądając zegarki Ingersoll wpadły mi oko modele z serii Jefferson:
IN6802CH

IN6802CR

IN6802SBK

Tarcza łudząco przypomina tarczę z Beijing ZunGu z dużą sekundą, więc pewnie to BWAF robi te zegarki. Krabik+tarcza strasznie mi się spodobały, ale cena nieco odstrasza (~150euro), zwłaszcza, że na horyzoncie jest Dzik i Sokół. ;)

sagvartok
[Usunięty]
:
Ładny, ale jakbym miał wybierać - wziąłbym Pekina.

:
Tylko teraz te Pekiny kosztują koło 1k CNY i nieco mniej mi się w nich koperta podoba od tej w Ingersollach. Poza tym wydaje mi się, że szkiełko jest wypukłe, więc też na + dla Ingersolla.

Ostatnio zmieniony przez machlo 2011-04-03, 15:33, w całości zmieniany 1 raz
:
baaaaardzo przyjemny zegarek garniturowy, ewentualnie takie bardziej eleganckie EDC, a 600 pln za przyzwoity zegarek to wcale nieduże pieniądze! - gdyby tam tykała ETA to kosztowałby on ok. 2k pln więc... :mrgreen:

:
Tak patrze i zastanawiam się, i chyba dochodzę do wniosku, że bardziej mi się podoba niż ZhuFeng... Nie wiem, czy głupie pomysły mi do głowy nie przychodzą, ale zastanawiam się nad wymianką...

sagvartok
[Usunięty]
:
machlo napisał/a:
Tak patrze i zastanawiam się, i chyba dochodzę do wniosku, że bardziej mi się podoba niż ZhuFeng... Nie wiem, czy głupie pomysły mi do głowy nie przychodzą, ale zastanawiam się nad wymianką...

To jak się zastanowisz, to pomyśl o mnie :wink:

:
Jak dojdę do wniosku, że wymiana Pekińczyk<->Ingersoll to nie głupi pomysł, to się odezwę. ;)

:
Piękne garniturowce. Nic dodać, nic ująć. A i cena jest smakowita.

:
sagvartok napisał/a:
Ładny, ale jakbym miał wybierać - wziąłbym Pekina.

+1

machlo napisał/a:
Poza tym wydaje mi się, że szkiełko jest wypukłe, więc też na + dla Ingersolla.

Pekin też ma wypukłe szkło :smile:

СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Ale chodziło mi o to, że chyba to szkiełko jest wypukłe ala sexi plexi tylko mniejszym stopniu oczywiście. ;)

Darecki
[Usunięty]
:
Nie głupie, takie retro :wink:

:
jasny z czarnymi wskazowkami mi sie bardzo podoba - gdzie sa po 150 jurkow?

s

:
Tego pierwszego widziałem za 147+10 euro.
http://www.big-watch.de/h...n6802ch/a-4761/
To chyba była najniższa cena, jaką widziałem.

:
Oba mi się bardzo podobają - takie Żagery troszku. Smakowite.

:
Zastanawia mnie, czy w tym pierwszym i czarnym jest "słoneczko" na tarczy.
Poza tym jedna rzecz jest kompletnie bezsensowna - kropki z lumy obok indeksów (swoją drogą dość krzywo naniesione na tych zdjęciach). Według mnie kompletnie nie potrzebne, bo na wskazówkach nie ma lumy.

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum